Advert
Advert
Advert

6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Programı Gerçekleşti

6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Programı Gerçekleşti
6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Programı Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 788 kez okundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından ‘Bir Kitap Bir Mektup Projesi’  kapanış toplantısı ve ‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Programı’ Hasan Mevsuf Spor Salonu ÇOMÜ Butik alanında gerçekleştirildi. Program kapsamında depremde hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ve tüm vatandaşlarımız için dua edildi.

 

Törene; ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yılmaz Akgün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler ve üniversitenin akademik, idari personelleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çanakkale Onsekiz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun canlı bağlantı ile katıldığı programda şunları söyledi:

 

Derin Bir Hüzün ve Yas İçindeyiz

“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin 1. yıl dönümünde, derin bir hüzün ve yas içindeyiz. Yaşadığımız bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Acılarını paylaştığımız tüm yakınlarına,  sabır ve başsağlığı diliyorum.

 

Bugün burada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, depremin yıl dönümünde "6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Programı" ile vefat edenleri anmak ve onların anılarını yaşatmak için bir araya geldik. Üniversitemizin sosyal sorumluluk projeleri koordinatörlüğü tarafından organize edilen bu anlamlı törene, İstanbul'da planlı EMITT fuarında bulunmam nedeniyle çevrimiçi olarak katılıyorum. Kahramanmaraş depremleri, milletimiz için büyük bir travma yaratmıştır. Yaşadığımız bu acıyı tarif etmek kelimelerin ötesindedir. Fakat biliyoruz ki, bu zor zamanlarda birbirimize sarılarak, dayanışma göstererek bu acıyı hafifletebiliriz.

 

Bölgeye Yardım Eli Uzatan İlk Üniversitelerden Biri Olduk

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, depremin ilk anından itibaren bölgeye yardım eli uzatan ilk üniversitelerden biri olduk. Yardım kampanyaları düzenledik, arama kurtarma çalışmalarına katıldık, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk. Son olarak "Bir Kitap, Bir Mektup" projesi ile tüm bu değerli çabalarımızı bir şekilde taçlandırmış olduk. Bu vesileyle, bu zor zamanda göstermiş olduğunuz dayanışma ve fedakârlık için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Biliyoruz ki, kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Ama onların anılarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Bu vesileyle, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, mekanlarını cennet olsun diliyorum.

 

6 Şubat 2023-2024 tarihleri arasında tamamlanan projelerin sunumunun gerçekleştirilmesi ve Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın'ın protokol konuşmalarıyla devam etti. Programa deprem felaketinde ÇOMÜ Butik alanında gönüllü olarak çalışan Yunus Emre Eroğlu, ve Fatih Şerif Çoşan yaşadıkları anıları katılımcılara anlattı. Deprem bölgesinden Çanakkale’ye gelen Gurbet Arslan deprem felaketinde yaşadıkları duyguları konuklarımıza aktardı.

Programın ardından lokum ve helva ikramı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #deprem #anma #program #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor