Advert
Advert
Advert

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA YOĞUN İLGİ

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA YOĞUN İLGİ
UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA YOĞUN İLGİ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 567 kez okundu.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023-2024 Bahar Döneminde Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarında büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl aynı dönemde 412 olan uzaktan öğretim kayıt sayısı bu yıl 574'e yükselerek %39.32'lik bir artış gösterdi. Doluluk oranı da %66.83'ten %89.27'ye çıkarak %22.44'lük bir artış yakaladı.

Bu artış, ÇOMÜ'nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri doğrultusunda uluslararasılaşma ve kalite odaklı hedeflerine ulaşabilmek ve araştırma üniversitesi olma amacına katkı sağlayacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün başarısını "Uzaktan öğretim programlarımıza olan ilginin artmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu artış, ÇOMÜ'nün kaliteli eğitime verdiği önemin ve uzaktan öğretim programlarının başarısının bir göstergesidir. Hedefimiz, daha fazla öğrenciye ulaşarak, onlara en iyi eğitim imkanlarını sunmak ve ÇOMÜ'yü araştırma üniversitesi olma yolunda daha da ileriye taşımaktır." diyerek değerlendirdi.

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ise "Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarımız, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Bu programlar, öğrencilerimize zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim alma imkanı sunuyor. Ayrıca, programlarımızın içeriği, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanıyor. Bu da öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş bulma şanslarını artırıyor." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Öğrenci merkezli olan uzaktan eğitimin geniş bir kitleye hitap etmesi, zaman ve mekan engelini ortadan kaldırması, 7/24 eğitim alma olanağı sunması, çalışma hayatında atılmış olan kişilerin veya çeşitli sebeplerle örgün eğitimden faydalanamayan kişilerin de öğrenim hayatlarını sürdürmelerine imkan tanıması gibi birçok avantajı bulunmaktadır.

 * ÇOMÜ Uzaktan Eğitim Programları, 2002 yılından beri faaliyet gösteriyor.

* ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde 11 farklı anabilim dalında toplamda 13 adet uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programı mevcuttur.

* Programlar, internet üzerinden canlı dersler, video konferanslar ve e-materyaller aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

* Uzaktan öğretim programlarına kayıtlı öğrenciler dilerse sistemden kaydedilen dersleri tekrar izleyebiliyor.

* Programlara başvurular Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü internet sayfasından (lee.comu.edu.tr) ilan edilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #lisnas #program #tezsiz #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti