Advert
Advert
Advert

Kubilay Özben, Çanakkale Mutfak Kültürünü Anlattı

Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, “Çanakkale Mutfak Kültürü” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kubilay Özben, Çanakkale Mutfak Kültürünü Anlattı
Kubilay Özben, Çanakkale Mutfak Kültürünü Anlattı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 634 kez okundu.

 

 

Arkeo-gastronomi alanındaki çalışmalarıyla da tanınan Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben'in 17 Şubat 2024 Cumartesi günü Çanakkale Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen söyleşisine, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay başta olmak üzere çok sayıda kentli katıldı.

 

Söyleşinin başında bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınmaya ayrı bir önem verdiğini belirterek, kalkınmanın yalnızca ekonomiyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini, aynı zamanda sosyo-kültürel gelişmeyi de barındırdığını kaydetti. Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınma hedefleri doğrultusunda kurulan Yerel Kalkınma Biriminin pek çok alanda çalışma yürüttüğünü de kaydeden Mutluay, bu doğrultuda gastronomi alanını da geliştirecek materyal ve hammaddelerin üretimine de katkı sağlandığının altını çizdi. Çanakkale'nin önemli bir turizm kenti olduğunu belirten Mutluay, dünyada son yıllarda giderek artan gastronomi turizmine de değinerek, bu anlamda Kubilay Özben'i ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Gastronomi tanımı ve mutfak kültürüne ilişkin açıklamalarla söyleşisine başlayan Kubilay Özben, herkesin ortak noktasının yemek yemek olduğunu, dolayısıyla yemeğin bir kültürün en önemli aktarıcılarından biri olduğunu söyledi. Yerel mutfağın önemli olduğunun altını çizen Özben, sağlık, kültürel mirasa olan katkı ve genetik çeşitliliğin olması sebebiyle yerel mutfağa inanılması ve yaşatılması gerektiğini de kaydetti.

 

Bir süredir Çanakkale'nin ilçe ve köylerinde detaylı bir çalışma yürüterek, kentin mutfak kültürüne ilişkin bir kitap hazırlığında da olan Kubilay Özben, sunumunda tüm ilçelerin öne çıkan ürün ve yemekleri ile bunların hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

Soru-cevap bölümüyle tamamlanan söyleşinin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, keyifli söyleşi için Kubilay Özben'e teşekkürlerini sunarak, Çanakkale seramiği takdiminde bulundu.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #kubilayözben #mutfakkültürü #çanakkalemutfakkültürü #arkeogastronomi #toplantı #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti