Advert
Advert
Advert

Orman Yangınından Zarar Gören Üreticilere Zeytin Fidanı

16-17 Temmuz ve 22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde Çanakkale merkezde meydana gelen Orman yangınında zarar gören üreticilerimizin tarımsal üretimlerine devam edebilmesine katkı sağlamak amacıyla Zeytin Fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Orman Yangınından Zarar Gören Üreticilere Zeytin Fidanı
Orman Yangınından Zarar Gören Üreticilere Zeytin Fidanı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 523 kez okundu.

 

Yağcılar ve Kayadere Köylerinde düzenlenen programa; Vali İlhami AKTAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan TÜRKARSLAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN, TKDK İl Koordinatörü Hasan İSKENDER, İl Genel Meclis Üyesi Şener AKÇAY, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk ÜNVER, Yağcılar köyü Muhtarı Hüdaver ÇELİK, Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa EROL, muhtarlar, üreticilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda üreticilerimizle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, sorun ve talepleri dinledi.

 

Dağıtılan fidanların üreticilerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, devletimizin her daim üreticilerimizin yanında olduğunu belirterek, bol ve bereketli bir üretim yılı geçirmeleri dileğinde bulundu.

Ardından, Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje ile %67 devlet %33 Üretici katkılı Yangından etkilenen 12 köydeki 120 üreticimize 9.000 adet Ayvalık yağlık çeşidi sertifikalı zeytin fidanı ekilmek üzere teslim edildi.

 

Yangından dolayı ekili ve dikili alanları zarar gören ve yangınların meydana geldiği köylerde ikamet eden ve müracaat eden tüm üreticilerimizin talep ettikleri zeytin fidanlarının tamamı köylere dikilmek şartı ile karşılanmıştır.

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #zeytinf danı #nejatönder #ilgenelmeclisbaşkanı #üretici #yangın #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti