Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ ‘Ne İstemediğimi Biliyorum’ Temalı Kariyer Etkinliği ile Farkındalık Oluşturdu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Topluluğu (IEEE) Kulübü ile QNB Finansbank iş birliğinde düzenlenen “Ne İstemediğimi Biliyorum” konulu “CAREER” etkinliği Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ ‘Ne İstemediğimi Biliyorum’ Temalı Kariyer Etkinliği ile Farkındalık Oluşturdu
ÇOMÜ ‘Ne İstemediğimi Biliyorum’ Temalı Kariyer Etkinliği ile Farkındalık Oluşturdu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1064 kez okundu.

 

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Uludağ Enerji Şirketi CEO’su Sinan Öktem, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Kulübü (IEEE) Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, QNB Finansbank İnsan Kaynakları İşe Alım, Organizasyon, Performans ve Yetenek Yönetimi Direktörü Muzaffer Hacıoğlu, QNB Finansbank'ın İnsan Kaynakları Yöneticileri ve Eğitmen Mine Öztürk, Müzisyen Evrencan Gündüz, akademik ve idari personellerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve kendi kariyer yolculuğundan bahseden Rektör Erenoğlu:

 

Sizlerin Bizlerden Bir Adım İleride Olmasını İstiyoruz

 

“Öncelikle etkinliği düzenleyen öğrenci kulübümüze, QNB Finansbank’a özellikle teşekkür ediyorum. İlham verecek ve ufkunuzu açacak bir etkinliğin açılış konuşmasını yapmaktan gurur duyuyorum. Son dönemlerde bu ve buna benzer etkinliklerimizin hem nitelik hem de nicelik olarak sayıları arttı ve artmaya devam edecek. Sizlere üniversitelerin eğitim- öğretim, araştırma- geliştirme, sosyal faaliyetlerinde yer almalarını öneriyorum. Bizler, sizlerle birlikte yürümeyi hatta sizlerin bizlerden bir adım ileride olmasını istiyoruz.

 

Hayallerinizin Peşinden Koşmaktan Asla Vazgeçmeyin

 

Üniversitelerdeki bu tür etkinlikler öğrencilerimizin kariyer planlaması, kişisel gelişimlerine katkı sağlaması, yön vermesi ve farkındalık oluşturması açısından büyük önem taşıyor. Bu zamanlar sizlerin kariyerlerinin temelinin atılması açısından çok önemli zamanlar. Öğrenciliğiniz süresi içinde ne yapmak istediğiniz ve ne yapmak istemediğinizi belirlemeniz bu yolu yürürken size kolaylık sağlayacak. Dünya hızla değişiyor. Teknoloji bu değişimi daha da hızlandırıyor. Bu bağlamda yazılım, bilişim alanları çok rağbet gören alanlar. Bunu bilip buna göre birikim yapmak gerekir. Herkesin bildiği gibi İngilizce evrensel bir dil haline geldi. Ama artık sadece İngilizce biliyor olmak yeterli değil. İkinci bir dil için  de çalışma yapmak lazım.

 

Son olarak sizlere bir hocanız olarak şunu söylemek istiyorum. Başarının sırrına ulaşmak azimle, inançla, disiplinle beraber oluyor. İş dünyasında milyonlarca rakip sizleri bekliyor. Ama sizler hayallerinizin peşinden koşmaktan asla vazgeçmeyin.” dedi.

Öğrencilerin yoğun olarak katılım gösterdiği etkinlikte konuşan QNB Finansbank İnsan Kaynakları İşe Alım, Organizasyon, Performans ve Yetenek Yönetimi Direktörü Muzaffer Hacıoğlu ise yaptığı konuşmada: “Kendinizi tanıyın, aynı zamanda keşfedin ve buna sloganımızda da gördüğünüz gibi ne istemediğinizi bilerek başlayın. Çünkü ne istemediğinizi bilmek ne istediğinizi bilmek kadar önemlidir. İş hayatı aslında hayatın ta kendisidir. Kariyer de bu yüzden çok önemlidir. Kariyerinizle ilgili bir planlama yapıyor iseniz öncelikle hayatınızı anlamalısınız. Kim olduğunuzu, neyi sevip sevmediğinizi anlamalısınız ki doğru kariyeri inşa edebilesiniz“ dedi ve dünyanın pandemi sonrasında teknolojik ve yenilik anlamında değiştiğini vurguladı.

Kişisel gelişim ve kariyer planlamasına dair farkındalık yaratan “CAREER” etkinliğinde son olarak QNB Finansbank'ın İnsan Kaynakları Yöneticileri ve Eğitmeni Mine Öztürk, öğrencilere sorular sorarak onlara rehberlik etti. interaktif bir iletişim ile katılımcılar için kariyer planlamalarında önemli ipuçları verdi.

Öğrencilere ve genç profesyonellere kariyer yollarını şekillendirme konusunda rehberlik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Müzisyen Evrencan Gündüz’ün konuşmasının ardından mini bir konserle son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #cüneyterenoğlu #kariyer #etkinlik #farkındalık #qnb #finansbank #troyakültürmerkezi #carreer #öğrenci #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti