Advert
Advert
Advert

109. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi

Dünya savaş tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Deniz Zaferi’nin, kazanılmasında büyük pay sahibi olan Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde gerçekleştirdiği tarihi mayın döküşünü anmak amacıyla Erenköy Koyu’nda tören düzenlendi.

109. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi
109. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 393 kez okundu.

 

 

 

Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde mayın döşediği hattın üzerinde yapılan törene; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman CANPOLAT, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem ŞAHİN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol GÜNAYDIN, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz DEMİR, Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Zülfikar ÜZTÜRK, Askeri ve mülki erkan, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Müdürü Utkan Emre ER,akademisyenler, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

 

Anma töreninde TCG Nusret Komutanı Deniz Üsteğmen Ersin TAŞKIN tarafından 18 Mart Deniz Zaferi’nin kazanılmasında büyük paya sahip olan Nusret Mayın Gemisi’nin döşediği mayın hattının tarihin seyrini nasıl değiştirdiği ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.   

Ardından Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyu’nda oluşturduğu tarihi mayın hattı üzerinde Vali İlhami AKTAŞ ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, tarafından denize çelenk bırakıldı.

 

Çelenk bırakılmasının ardından Nusret Mayın Gemisi’ndeki Anma töreni sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #ilhamiaktaş #nusretmayıngemisi #gemi #anma #tören #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti