Advert
Advert
Advert

Bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, İçdaş Kongre Merkezi’nde lansman toplantısıyla projelerini anlattı.

Bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık
Bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 804 kez okundu.

             

İçdaş Kongre Merkezi’ndeki lansman toplantısına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 27. Dönem Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti ve MHP’li yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, partilileri selamladı. İskenderoğlu, “Bugün burada Çanakkale’de değişimin ilk adımlarını atmak için toplanmış bulunuyoruz.  Biz 23 yıldır Türkiye’de yapılamaz denilenleri yapmış, olmaz denilenleri oldurmuş; ne emeklemekte olan, ne de yorgun bir partiyiz. Biz 23 yaşında bir gencin enerjisi ve heyecanı ile Çanakkale’yi hayallerine kavuşturmak isteyen bir ekibiz. Bizim belediyemizde, Çanakkale’de yaşamı kolaylaştıracak olan alt yapı ve üst yapıları günün koşullarına uygun hale getireceğiz. Ama bütün bunlardan önemlisi Çanakkale ruhundan aldığımız güçle ihtiyaç sahibi, mağdur kelimelerinin Çanakkale sözlüğünde artık yeri olmayacak. Çanakkale’de yaşan her bir hemşerimiz, gencimiz, öğrencimiz hiç bir konu da mağdurum veya ihtiyacım var demeyecek. Biz bu şehrin emini olarak bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Bu kadronun en büyük hedefi budur” dedi.

 

Bir çok proje için uzun zaman çalıştıklarını da vurgulayan İskenderoğlu, “Ben güçlü bir liderin öncülüğünde 27.dönem hükümetinde milletvekilliği yaparak, dünyanın gözbebeği olan Çanakkale’ye, dünyanın en büyük köprüleri arasına girmiş, belgeselleri çekilip seyredilen 1915 Çanakkale Köprüsünü, hastane, okul, spor salonu, hükümet binası gibi birçok kamu binasını, dünyada ödül almış Troya Müzesini, ulaşımda yolları ve tünelleri, organize sanayi bölgeleri ve istihdam alanlarını, tarımda birçok yatırımı kazandırma fırsatına eriştim. Biz hükümet olarak bunları gerçekleştirirken yerel yönetimin en azından uhdesindeki konularda Çanakkale için aynı heyecan ve motivasyonla çalışmasını beklerdik. Şimdi sıra Çanakkale için atan kalbimizdeki heyecan ile yerel yönetimde de ecdadımıza olan minnet borcumuzu ödemek, Türkiye yüzyılı vizyonuyla yaşam kalitesi yüksek yarınlara gururla miras bırakabileceğimiz bir Çanakkale için canla başla çalışmakta. Bizlere bu yolculukta destek olacak İlçe Başkanlarımız, İl Genel Meclis Adaylarımız, İl Başkanlarımız, Milletvekilimiz ve sayın bakanımıza ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, salonda bulunanlara Belediye Meclis Üyesi adaylarını tanıttı, daha sonra ise projelerini anlattı. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

İskenderoğlu'nun projeleri;

                                

4T KONSEPT

Çanakkale, tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu; kültürlerin kaynaştığı, doğal güzelliklerin her köşesinde hissedildiği; Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’i, Havranlı Seyit Onbaşı’sı, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Ezineli Yahya Çavuş’u ve isimleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında yazılı kahramanlarımızla Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı eşsiz bir şehir…

Ekibimizle birlikte hazırladığımız ana proje konsepti, şehrin bu dört temel değerini; Tarih, Turizm, Teknoloji ve Tarımı (4T) ön plana çıkararak Çanakkale'yi geleceğe, Türkiye Yüzyılı’na taşımayı hedefliyor.

 

Tarih: Ortak Geçmişimizi Onurlandıralım; Geleceğe Taşıyalım

Çanakkale'nin zengin tarihi dokusunu korumak ve daha geniş kitlelere taşımak için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çanakkale'nin dünya mirası olan Gelibolu Yarımadası, Assos, Troya gibi tarihi zenginliklerini daha etkin bir şekilde tanıtacak; şehrin tarihi dokusunu güçlendirecek ve eğitim programlarıyla tarih bilincini artıracağız.

 

Turizm: Keşfedilmemiş Cennet

Çanakkale'nin eşsiz doğal güzelliklerinin, turizm açısından ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını görüyor ve biliyoruz.  Bu kapsamda Çanakkale'nin turizm altyapısını güçlendirerek yerli ve yabancı turistlerin şehri keşfetmesi için yeni turizm rotaları, konaklama tesisleri ve rehberlik hizmetleri geliştirilecek. Özellikle ekoturizm, gastronomi turizmi ve kültürel turizm alanlarında yeni projeler, Çanakkale'nin turizm çeşitliliğini artıracak ve bu sayede sürdürülebilir turizmi destekleyeceğiz.

 

Teknoloji: Yenilikçi Çanakkale

Teknolojinin gücünden yararlanarak Çanakkale'yi bir inovasyon merkezine dönüştürecek alt yapıyı hazırlamak bu projenin temel taşlarından biri. Akıllı şehir uygulamaları, sürdürülebilir enerji projeleri ve teknoloji geliştirme noktalarıyla Çanakkale’nin hem yaşam kalitesini artıracak hem de yeni iş fırsatları yaratacağız.  Gençler için teknoloji atölyeleri ve startup kuluçka merkezleri, şehrin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak ve yerel yetenekleri girişime teşvik edecek.

 

Tarım: Bereketli Toprakların Mirası

Çanakkale'nin verimli toprakları, tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını; aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu kanıtlar nitelikte. Organik tarım, yerel ürünlerin markalaşması ve tarımsal AR-GE projeleri ile Çanakkale'nin tarımsal üretim kapasitesi artırılacak. Çiftçilere yönelik eğitim programları ve kooperatifçilik destekleri, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yardımcı olacak.

 

YENİLİKÇİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR PAZAR YERLERİ

Şehrimizin farklı yerlerinde, farklı günlerde hizmet veren mevcut pazar yerlerimizin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak ve bunları çağdaş bir vizyonla yeniden şekillendirmek amacıyla "Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yeri" sloganıyla geliştirdiğimiz proje kapsamında şehrimize üç adet pazar yeri kazandırmak istiyoruz.

Modern ve Çok Fonksiyonlu Tasarım

Sürdürülebilir Enerji Kullanımı

Trafik ve Park Sorununa Çözüm

Hijyenik Satış Alanları

Çocuklar için Etkinlik Alanları

Sivil Toplum Kuruluşları için Ofis Alanları

Projemiz, mevcut sorunlara yenilikçi çözümler sunarken Çanakkale'mizi daha modern, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir kent yapma yolunda önemli bir adım olacak. Siz değerli hemşerilerimin desteğiyle, Çanakkale'mizi birlikte geleceğe taşıyacağız.

 

OTOPARK DÜZENLEMELERİ

Şehirdeki trafik yoğunluğunun önüne geçmek için merkezdeki otopark sayısını artıracağız. Ulaştırma mühendisleriyle şehir merkezinde yaptığımız saha gözlem çalışmalarından hareketle:

Cuma Pazarı’na 2 katlı 2.000 araç,

Belediye yanına 5 katlı 1.040 araç,

Halk Bahçesi karşısına 5 katlı 440 araç,

Eski Emniyet Binası’nın yerine 5 katlı 200 araç,

Atatürk Caddesi’ne 5 katlı 620 araç,

Barbaros Mahallesi’ne 5 katlı 200 araç kapasiteli otopark inşa edilecektir.

PATİ POL PROJESİ: ŞEHRİMİZİ SEVİMLİ DOSTLARIMIZ İÇİN BİR CENNETE DÖNÜŞTÜRMEK

Biz bu şehri onlarla paylaşıyoruz. Bu nedenle sevimli dostlarımızın sağlığını, güvenliğini ve refahını güvence altına alacak çözümler geliştirmek zorundayız. Pati Pol, şehrimizde hayvan dostu bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan ve üç alt bileşende hizmet verecek kapsamlı bir projedir.

Pati Poliklinikleri:

Pet Otelleri:

Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri:

 

AKILLI ŞEHİR MOBİL UYGULAMASI: ÇANAKKAL-E

Yaşamımızın her alanında teknolojiyi entegre ederek günlük işlerimizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmemizi sağlayan akıllı çözümler geliştiriyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı olarak bu akıllı çözümleri şehir yönetimi ve belediye hizmetlerine taşıyacak olan "ÇANAKKAL-E" mobil uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 "ÇANAKKAL-E" uygulaması, belediye hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kolay bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını amaçlıyor. "ÇANAKKAL-E" ile Çanakkale, vatandaşlarının cebinde taşıdığı bir belediye olacak, onlara zaman ve mekândan bağımsız bir hizmet erişimi sağlayacak. Akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış bu uygulama, herkes için daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve etkin bir Çanakkale inşa etme yolunda büyük bir adım olacaktır.

Entegre Hizmetler

Kent Rehberi

Harita Entegrasyonu

Kullanıcı Dostu Tasarım

Geribildirim ve Destek

Gerçek Zamanlı Ulaşım Bilgisi

Sesli Asistan ve Erişilebilirlik

 

FESTİVALLER ŞEHRİ ÇANAKKALE

Felsefe, edebiyat ve kültürün kavşak noktası Çanakkale’yi bir festival şehri yapmamız elbette kaçınılmaz. İki yıldır Bakanlığımızın yürüttüğü Kültür yolları festivallerine ek olarak Uluslararası Seramik Festivali, Deniz Ürünleri Festivali gibi yerli ve yabancı turistleri kentimize çekecek vizyon etkinlikler başta olmak üzere gençlerimiz ve çocuklarımızın da eğlenip öğrenebilecekleri zengin içerikler ve atölye çalışmalarıyla dolu festivaller bir marka kent yaratma vizyonumuzun olmazsa olmaz bir parçasını oluşturuyor.

 

DÜŞLERİNİZİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER: BELEDİYEMİZİN YENİ DÜĞÜN SALONLARI PROJESİ

Her birimiz için evlilik, hayatımızın en özel dönemeçlerinden biri. Bu nedenle, bu anların unutulmaz ve kusursuz olması için çaba sarf etmek elbette önemli. Belediyemizin yeni düğün salonları, siz değerli çiftlerimize bu özel günleri kutlama ve paylaşma fırsatı sunacak.

Modern ve Zarif Tasarım

Esneklik ve Kişiselleştirme

Profesyonel Hizmet

Çevre Dostu Yaklaşım

Ortak Kullanım ve Toplumla Bağlantı

 

DAVET SALONLARI

Büyük mahallelerimizde, altın günleri, doğum günü partileri, nişan törenleri, mezuniyet partileri, yemek davetleri gibi özel etkinlikleriniz için davet salonları kuracağız. Etkinliğine göre oturma düzeni formasyon seçeneği, dans pisti, sahne, ses ve ışık sistemleri, dekorasyon seçenekleri, yiyecek ve içecek servisi gibi hizmetlerin de olacağı davet salonları, en özel günlerinizin vazgeçilmez alanları olacak.

 

KIR DÜĞÜN SALONLARI

En mutlu günlerini, açık havada düzenlenecek bir davetle şölene çevirmek isteyen gençlerimizi de unutmadık. Mahalle düğün salonlarının yanı sıra, kır düğün salonları, yaz düğünlerinin vazgeçilmez adresi olacak.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN: MODERN KREŞ PROJEMİZ

Geleceğimizin en değerli mirası olan çocuklarımız için adım atmanın zamanı geldi. Modern yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve ailelerimize destek olmak için yepyeni bir adım atıyoruz.

Şehrimizdeki her çocuğun hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve kendini en iyi şekilde ifade etmesi gerekiyor. Bu nedenle, modern kreş projemizde her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük ve çocuklarımızın gelişimini en üst düzeye çıkaracak bir ortam yaratmayı hedefledik.

Güvenlik ve Konfor

Eğitim ve Gelişim

Sanat ve Kültür

Sağlıklı Beslenme                                      

YENİLİKÇİ BULUŞMALARIN MERKEZİ: BELEDİYEMİZİN YENİ FUAR MERKEZİ PROJESİ

Çanakkale konumu, tarihi ve kültürel dokusuyla önemli bir kavşak noktasında bulunuyor. Bu da şehrimize önemli bir potansiyel sağlıyor.  Bu projemizle şehrimizin mevcut potansiyelini ülke sınırları dışına taşımak, cazibesini artırmak, iş dünyasını canlandırmak ve kültürel etkileşimi hak ettiği noktaya taşımayı hedefliyoruz. 

Geniş ve Esnek Alanlar

Teknoloji ve Altyapı

Ticaret ve İşbirliği

Kültürel Etkinlikler ve Sanat

Toplumsal Katılım ve Eğitim

Uluslararası Etkinlikler ve Fuarlar

İnovasyon ve Teknoloji Fuarları

Eğitim ve Kariyer Fuarları

Kültürel Etkinlikler ve Festivaller

Endüstriyel ve Ticari Konferanslar

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sanat ve Tasarım Fuarları

 

 

SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM

İLK BELEDİYE MECLİSİNDE KARAR ALINACAK

 

 

AKILLI ÇÖP SİSTEMİ

Akıllı çöp toplama sistemini ilk 3 aylık eylem planımız içerisinde devreye koyuyoruz. Öncelikle, bu şehrin sokaklarında gündüz çöp görmeyeceksiniz. Daha da önemlisi, işe giderken-iş çıkışı bir çöp arabasının arkasına takılıp vakit kaybetmeyeceksiniz. Akıllı çöp sistemi, bu konuda bir otomasyon sağlayarak hem görsel kirliliği önleyecek hem de ekiplerimizin işgücü ve zaman kaybını minimuma indirecek.

 

 ÇOCUK MECLİSİ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, sadece bugünün değil; yarının da bireyleri olarak şehrimizin gelişiminde etkin rol almalı. Çocuk Meclisi ile Çanakkale'de yaşayan çocukların seslerini, kendi geleceklerini ve kentin geleceğini şekillendirecek karar süreçlerine dahil etmeyi hedefledik. Çocuklarımıza sadece eğlence-oyun alanları değil kendi geleceklerini tasarlamak için bir fırsat tanıyacağız.

Çocuk Temsiliyeti

Eğitim Programları

Aktif Katılım

Çocuk Odaklı Projeler

Avrupa İşbirlikleri

 

AKIL YOLU BİR: TOPLU TAŞIMA ÇÖZÜMLERİ

Mevcut toplu taşıma sistemi, sefer saatlerinden sayısına, durak planlamasından pahalılığa kadar pek çok sorunu barındırıyor. Bu durum da toplu taşıma yerine özel araçların tercih edilmesine dolayısıyla trafik yoğunluğuna neden oluyor.

Toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi için birçok çalışma hazırladık. Mevcut araçların değiştirilmesinden kooperatifin karlılığına yönelik çalışmalara kadar birçok planı içeren çalışmamızın bazı detayları şöyle;

Otobüs Sayısı Artırılacak, Güzergahlar Optimize Edilecek

Daha Modern ve Konforlu Araçlar

Dijitalleşme ve Akıllı Uygulamalar

Çevre Dostu Ulaşım Seçenekleri

Fiyat Kombinasyonu

              

TURİZM TANITMA MÜDÜRLÜĞÜ

Çanakkale gibi hem tarihi hem doğal ve kültürel zenginliği olan şehrimizin turizmini desteklemek, yerli ve yabancı turizmde pasta payımızı artırmak amacıyla, bu işin uzmanlarıyla Turizm Tanıtma Müdürlüğü kuracağız. Troya’dan Parion’a uzanan antik tarihimizden, Gelibolu Yarımadası gibi yakın tarihimize kadar eşsiz bir tarih turizmi, Assos’tan Kaz Dağları’na kadar eşsiz bir doğa turizmi, Gökçeada ve Bozcaada gibi deniz turizmi, eşsiz batıklarıyla Çanakkale boğazında dalış turizmi,  sörf, yelken vb. su sporları turizmi gibi geniş bir yelpazenin tam merkezinde yer alan Çanakkale’mizde, hem ziyaretçi sayımızı hem de konaklama oranımızı artıracak, bacasız sanayiden ekonomimize düşecek payı çoğaltacağız.

 

TROYBUCKS: ÇANAKKALE'NİN YEREL KAFE ZİNCİRİ PROJESİ

Kafeler, günümüzde özellikle gençler arasında hâlâ popüler buluşma noktası olmaya devam ederken toplumsal ilişkilerin kuvvetlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Çanakkale'nin kendi yerel markasına sahip olması hem şehrin turistik değerini artıracak hem de yerel esnafımıza katkı sağlayacak. Bu vizyonla Troybucks'ı, Çanakkale’nin kültürel mirasını yansıtan ve kaliteli hizmet anlayışı ile fark yaratacak bir yerel kafe zincir markası olarak kuracağız. Troybucks ile şehrimizin her köşesinde, gençler ve her yaştan insan için cazip, kaliteli ve ulaşılabilir bir kafe deneyimi sunmayı hedefliyoruz.

 

E-SPOR MERKEZLERİ

Gençlerimiz teknolojiyi yakından takip ediyor. Ancak bu durum zaman zaman bilgisayar bağımlılığı gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Gençlerimizi teknolojiden koparmadan onların bu ilgi ve yeteneklerini doğru kullanmaya teşvik etmek amacıyla e-spor merkezleri kuruyoruz.

Rekabetçi ve stratejik zekayı, dijital becerileri geliştirmek, kültürel ve sosyal etkileşimi artırmak teknolojiyi ilerletmek amacıyla kuracağımız bu merkezlerde E-spor altyapısını geliştirecek, eğitim programları, E-spor kulüpleri, turnuvalar, burs ve destek programları ile kariyer olanakları sağlayacağız.

 

BELEDİYEMİZİN YENİ YAŞAM KÖYÜ PROJESİ

Yaşam Köyü, yaşlılarımızın daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Ancak sadece bir huzurevi olarak değil, aynı zamanda aktif bir yaşam merkezi olarak da tanımlamak mümkün. Projemiz, yaşlılarımızın sosyal etkileşimini artırmak, hobilerini ve ilgi alanlarını sürdürmelerini teşvik etmek ve topluma katkı sağlamalarını desteklemek için çeşitli olanaklar sunmaktadır.

Modern ve Konforlu Konaklama

Sağlık ve Bakım Hizmetleri

Aktivite ve Hobi Alanları

Toplumsal Katılım ve Gönüllülük

Doğa ile İç İçe Yaşam

 

DENİZİMİZİN BEREKETİ SOFRAMIZDA: YENİ BALIKHANE PROJESİ

Balık, denizlerimizin bize sunduğu sağlıklı beslenmenin en önemli kaynaklarından biri. İçinden Boğaz geçen Çanakkale halkı olarak balığı seviyoruz.  Ancak, bu değerli kaynağın şehrimizdeki alımı, satımı, dağıtımı konusunda eksiklikler olduğunu biliyoruz.

Çanakkale içinden deniz geçen eşsiz bir şehir. Ancak mevcut balıkhanemiz denize neredeyse 1 kilometre uzakta. Bunu inanın bir çocuk bile yapmaz.

Modern ve Hijyenik Tesisler

Çeşitli Balık Türleri

Doğal ve Sürdürülebilir Balıkçılık

Toplumsal Katılım ve Bilinçlendirme

Ekonomik Katkı ve İstihdam

 

ENGELLİ VE OTİZMLİ BİREYLER İÇİN BELEDİYE BAKIMEVİ PROJESİ

Bu projeyle engelli ve otizmli bireylerin toplum içinde aktif, üretken ve mutlu birer birey olmalarını destekleyen, onların bireysel ihtiyaçlarına yönelik özel tasarlanmış hizmetler sunan bir bakımevi modelini hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Bakımevini, günlük yaşam becerilerini geliştirecek programlar, eğitim olanakları ve sosyal etkinliklerle donatacağız. Bakımevi, engelli ve otizmli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlayacak; ailelerine destek olup onlara nefes alma fırsatı sunacak; toplumda farkındalığı artırarak önyargıları kıracak; bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

 

Kişiselleştirilmiş Bakım Programları

Profesyonel Ekip

Erişilebilir Tasarım

Multidisipliner Yaklaşım

Aile Danışmanlığı ve Destek Grupları

 

Gündüz Bakım ve Eğitim Programları

Rehabilitasyon Hizmetleri

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler

Bireysel Gelişim Atölyeleri

Spor ve Fiziksel Aktiviteler

 

ŞEHRİMİZDE YENİ BİR SOLUK: BELEDİYEMİZİN PAYLAŞIMLI BİSİKLET YOLU PROJESİ

Bu projemizi şehrimizde bisiklet kullanımını teşvik ederek trafik yoğunluğunu azaltmak, çevreyi korumak ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla hazırladık. Yaya ve bisiklet kullanıcılarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planlanan bu proje, şehrimizin sakinlerine daha güvenli ve keyifli bir ulaşım deneyimi sunmayı hedeflemektedir.

Genişletilmiş Bisiklet Yolu Ağı

Bisiklet Paylaşım Sistemi

Güvenli Bisiklet Parkları

Bisiklet Dostu Altyapı

Eğitim ve Bilinçlendirme

 

GELECEĞE IŞIK TUTACAK YENİ BİR MERKEZ: BELEDİYEMİZİN BİLİM MERKEZİ PROJESİ

Bu proje, şehrimizi bilimin ışığında aydınlatarak gençlerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerini, keşfetmelerini ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarını amaçlamaktadır. Bilim Merkezi, interaktif sergiler, deney atölyeleri, eğitim programları ve etkinliklerle dolu bir merkez olacak ve her yaş grubundan ziyaretçilere hitap edecek.

Etkileşimli Sergi Alanları

Deney Atölyeleri ve Eğitim Programları

Bilim ve Teknoloji Fuarları

Eğitim Programları ve Seminerler

Toplumun Her Kesimine Açık Olacak

 

ŞEHRİN SOKAKLARINA BÜYÜK ÇÖZÜM: BELEDİYEMİZİN AKILLI TRAFİK UYGULAMALARI PROJESİ

Akıllı trafik uygulamalarımız mevcut altyapıyı daha verimli kullanarak trafik yoğunluğunu azaltmayı ve şehir içi ulaşımı optimize etmeyi amaçlamaktadır. Akıllı trafik sistemleri ve teknolojik uygulamaları kullanarak trafik akışını düzenlemek ve sürücülere yolculuklarını daha kolay hale getirmek için çeşitli adımlar atacağız. Öncelikle ulaşım master planını devreye sokacağız. Sonrasında trafiği düzenleme, toplu taşıma, taksi taşımacılığı, yaya yolları ve meydanlar, otoparklar ile çevreci, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şehir ortaya çıkaracağız.

 

Atatürk ve İnönü Caddelerindeki trafik sirkülasyonu tek yön olarak düzenlenecektir.

Kesişimlerin ortadan kaldırılmasına ek olarak, birbirlerinin alternatifi olan iki cadde, bölgedeki tüm yolculuk taleplerinin karşılanmasını sağlayacaktır.

Troya Caddesi’nin mevcut durumu korunarak çift yön şeklinde yolculuk taleplerinin karşılanması amaçlanmaktadır.

Sinyalize Kavşaklarda Faz Sayısı Düşürülerek Bekleme Süreleri Azaltılacak ve Akıcı Bir Karayolu Ulaşımı Sağlanacak.

Atatürk ve İnönü Caddelerinde yer alan kavşaklarda, yapılacak trafik sirkülasyon çalışmaları ile sinyal faz süreleri düşürülecektir. Böylece, sinyalize kavşaklarda bekleme süreleri azaltılacaktır.

Atatürk ve İnönü Caddeleri üzerinde bulunan 10 kavşakta iyileştirme sağlanarak akıcı bir trafik altyapısı oluşturulacaktır.

 

KÜLTÜRÜN KALBİNDE YENİ BİR MEKÂN: BELEDİYEMİZİN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Atatürk Kültür Merkezi, şehrimizin merkezinde yer alacak ve sanat, edebiyat, müzik, tiyatro ve diğer kültürel etkinlikler için bir buluşma noktası olacak. Bu proje, sanata ve kültüre erişimini artırmak, yeteneklerini geliştirmek ve toplumda daha aktif bir rol oynamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilecektir.

Çok Amaçlı Salonlar ve Gösteri Merkezi

Sanat Atölyeleri ve Eğitim Programları

Kütüphane ve Okuma Alanları

Sanat Galerisi ve Sergi Salonları

Toplum Merkezi ve Etkinlik Alanları

 

BÜTÜN ŞEHRİN YAŞAMINA DOKUNUYORUZ: BOĞAZ’IN YILDIZLARI

KALENİN TOHUMLARI

Çanakkale'nin değerli sakinleri için özel bir çocuk dostu girişimde bulunuyoruz! Yaş günü kutlama salonları, çocuk kütüphanesi, gündüz saatlik bakımevi ve eğlenceli bir kafe ile şehrimizi çocuklar için daha da keyifli hale getirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, çocuklar güvenli bir ortamda eğlenirken ebeveynlerin de bir kahve içebileceği hoş bir kafe deneyimi oluşturacağız. Çocuk kütüphanemiz, miniklerimizi kitaplarla buluşturarak onların hayal güçlerini geliştirecek. Gündüz saatlik bakımevimiz ise günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak ve çocuklarınıza sevgi dolu bir ortam sunmak için hazırlandı.

 

KALENİN FİDANLARI

Şehrimizin geleceğini gençlerimizle birlikte şekillendireceğiz.  11-23 yaş arasındaki gençlerimiz için tasarlanan projelerimizle kentinizi daha da canlı ve dinamik hale getireceğiz.  Açık hava spor ve etkinlik alanlarımızda, gençlerimizin enerjisini ve spor tutkusunu daha fazla ortaya çıkarmayı sağlamak için modern tesisler ve programlar sunacağız.Kütüphanemizde ise bilgiye açılan kapılar ve keşiflerle dolu bir dünya geleceğin liderleri için hazır bekliyor olacak.

Açık ofislerimizde gençlerimiz kendi potansiyelini keşfetme şansına sahip olacak, e-spor salonumuzda rekabetin ve işbirliğinin tadını çıkaracak. Müzik stüdyomuz ve kayıt stüdyomuzda yeteneklerini geliştirecek, sanat atölyelerimizde ise yaratıcılığı özgürce ifade edebilecek.

 

KALENİN ÇINARLARI

Şehrimizi daha yaşanabilir, daha renkli ve daha aktif bir yer haline getirmek istiyoruz. Kalenin çınarları, yaş almış gençlerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir dizi hizmeti içeriyor. Akıl oyunları salonumuzda zihinsel aktivitelerle gençleşecek, kütüphanemizde bilgiye ulaşacak bir dünya sunuyoruz.

Sohbet alanlarında yaş deneyimlerini paylaşacak, birbirlerinden öğrenecek ve yeni dostluklar kuracaklar. Hobi atölyelerimizde yaratıcılıklarını keşfedecek, dans atölyelerimizde ise bedensel aktiviteyle gençleşecekler. Biz, yaş almış gençlerimizin enerjisini ve deneyimini toplumun her alanında değerlendirerek, şehrimizi daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyoruz.

 

KALENİN SULTANLARI

"Kalenin Sultanları" projesiyle kadınlarımızı merkeze alıyoruz, çünkü inanıyoruz ki güçlü bir toplumun temeli, kadınlarımızın gücü ve özgüvenindedir. Kadınlarımızın toplantılarını gerçekleştirebileceği, güçlenebileceği ve birlikte büyüyebileceği toplantı ve gün salonlarıyla başlıyoruz. Eğitim atölyelerimizde bilgiyi paylaşacak, becerilerini geliştirecek ve potansiyellerini keşfedecekleri bir ortam sunuyoruz.

Çalışan annelerimizin yanında olmak adına saatlik çocuk bakımevlerimizle destek sağlıyoruz. Kadınlarımızın beden ve ruh sağlığına yönelik hizmetlerimiz arasında sauna, hamam ve güzellik merkezi bulunmakta.  Bunun yanı sıra, ruhlarını besleyecekleri ve bilgiyle donanacakları bir kütüphane de projemizin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Biz, kadınlarımızın gücünü ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkararak toplumumuzu daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyoruz.            

 

 PRESTİJ CADDELER

Akıllı trafik uygulamalarımızla beraber yapılan iyileştirmeler neticesinde Atatürk ve İnönü Caddelerinde yapılacak tek yön sirkülasyon uygulaması ile bu caddeleri, şehrin marka yüzü olabilecek prestij caddesi olarak yeniden düzenleyeceğiz. Bu kasamda;

Geniş yaya kaldırımları,

Bisiklet yolları,

Park cepleri,

Aydınlatma armatürleri

Kent mobilyaları

 ile modern bir görünüme kavuşturarak kent merkezine yakışır bir düzenleme yapılacaktır.

 

ÇANAKKALE İÇİN SAĞLAM BİR ALT YAPI, TEMİZ BİR GELECEK

Güçlü Altyapı, Sağlıklı Kentler: Çanakkale'nin her sokağında, her mahallesinde sağlam ve modern bir kanalizasyon sistemi inşa ederek kentin sağlığını korumak için taahhütte bulunuyorum. Çevreye saygılı, yenilikçi teknolojilerle donatılmış, atık suların arıtıldığı, sızıntı ve taşmaların önüne geçilmiş bir altyapı vaat ediyorum.

 

Temiz Su Her Yerde: Temiz içme suyu kaynaklarımızın korunması ve atık suyun arıtılmasıyla ilgili şeffaf, verimli ve sürdürülebilir yönetim stratejileri geliştireceğiz. Her Çanakkaleliye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu erişimi sunacağız. Atık su arıtma tesislerimizin kapasitesini artırarak, doğal dengenin korunmasına katkıda bulunacağız.

Adım Adım Kalkınan Çanakkale: Yaya ve araç trafiğine uygun, güvenli ve estetik kaldırımlar ve yollar inşa edeceğiz. Engelli bireylerimizin de rahatça kullanabileceği, erişilebilir ve konforlu kaldırımlar yapacağız. Ulaşımın kolay ve güvenli olduğu bir kent için çalışacağız.

Temiz Kent, Sağlıklı Gelecek: Katı atıkların toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması konusunda etkin çözümler sunacağız. Sıfır atık politikasıyla kentimizin her köşesinde çevre bilincini artırarak, yeşil bir Çanakkale yaratacağız.

Her Damla Değerli: Yağmur suyunun toplanması ve yeniden kullanımı için gelişmiş altyapı sistemleri kuracağız. Sel ve su baskınlarını önleyecek, şehrimizin her alanında yağmur suyunun doğru yönetilmesini sağlayacağız.    

 

DENİZCİ RUHLARIYLA GELECEĞE YELKEN AÇIYORUZ: ÇANAKKALE DENİZCİ GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Çanakkale’nin gururlu evlatları, Piri Reis’in, Barbaros’un torunları Mavi Vatanımızın derinliklerinde yankılanan tarihi çağrıya kulak vermeli. Denizlerimizle iç içe geçmiş bu kadim şehirde, gençlerimizin denizcilik ruhunu ve bilincini yeşertmek için Çanakkale Denizci Gençlik Merkezi’ni de projelerimiz arasına aldık.

Çanakkale’mizin gençleri, artık denizi sadece kıyılardan seyretmeyecek. Denizci Gençlik Merkezi’nde, mavi vatanımızın sonsuz maviliklerine yelken açacak, suyun bilimini, sporunu ve sanatını öğrenecek.

 

Teorik ve Pratik Eğitimler

Su Sporları

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

Mavi Vatan Bilinci

Çanakkale Denizi’ne Açılan Kapılar

Gelecek mavi, gelecek bizim, gelecek Çanakkale’nin!

 

ÇANAKKALE YAŞAM KORDONU PROJESİ: BİR NEFES ÇANAKKALE

Bir Nefes Çanakkale Projesi ile Çanakkale’yi, her yaştan insanın doğayla iç içe, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde vakit geçirebileceği, kıyı şeridini daha yeşil ve canlı hale getirerek kentsel yaşam kalitesini artıran bir şehir haline getirmeyi amaçladık.  Çanakkale kordonunu hem yerel halkın hem de turistlerin keyif alabileceği, doğal güzelliklerle bezeli, çok işlevli bir yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz.

Şehir sakinlerimizin huzur bulduğu Halk Bahçesi’ni Nefes Çanakkale ile birleştirerek yeşil alanları genişletme ve biyoçeşitliliği artıracağız.

Yürüyüş ve koşu parkurları ile spor alanları oluşturarak toplumun fiziksel aktivite olanaklarını çoğaltacağız.

Sosyal etkileşimi ve topluluk içi bağları güçlendirecek dinlenme ve etkinlik alanları sağlayacağız.

Sürdürülebilir peyzaj tasarımı ve çevre dostu malzemeler kullanarak doğa ile uyumlu bir kentsel alan yaratacağız.

 

TAZİYE EVİ

Hemşehrilerimizin mutlu anları kadar üzüntülerini de paylaşacağız. Bu anlamda saha çalışmalarımızda çokça talep edilen hizmetlerden birisi olan taziye evleri projemizi de hızla yaparak hizmete sunacağız. Burası da Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin, başsağlığı ve taziye ziyaretlerini kabul ettiği bir mekan olacak

 

LUMBARAĞZI PLAJI

Çanakkale'de halka açık bir plaj daha oluşturarak yerel halkın ve ziyaretçilerin deniz ve güneşin tadını çıkartabilecekleri, rahat ve temiz bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Lumbarağzı mevkiinde, Çanakkale'nin doğal güzelliklerini koruyarak ve iyileştirerek halka yönelik bir plaj alanı yaratacağız. Mevcut alanda çevresel etki değerlendirmesi ve alt yapı ihtiyaç analizlerimiz hazır. Modern ve fonksiyonel bir plaj tasarımına çalıştık.

Plaj Düzenlemesi

Erişilebilirlik

Sürdürülebilirlik

Güvenlik

Aktiviteler ve Etkinlikler

Yerel İşbirlikleri

 

ŞEHRİN YENİ CAZİBE MERKEZİ: SARIÇAY ISLAH VE REKREASYON PROJESİ

Çanakkale, tarihin ve doğanın iç içe geçtiği, stratejik önemi ve tarihsel değeriyle eşsiz bir boğaza sahip nadir şehirlerden biri. Anlam dolu bu eşsiz güzellik içerisinde, Sarıçay’ın potansiyeli maalesef ki yeterince değerlendirilemedi. Sarıçay Islah ve Rekreasyon Projesi ile bu gizli kalmış hazineyi şehrimizin yeni cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çanakkale'nin merkezindeki Sarıçay'ı, suyunun temiz aktığı, kenarlarında yaşamın renklendiği, sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan, tüm Çanakkalelilerin ve şehrimize gelen ziyaretçilerin keyif alacağı, sosyal etkinlikler ve dinlenme alanlarıyla donatılmış, çevre dostu ve estetik bir alana çevireceğiz.

 

Çevre Temizliği

Sosyal Donatılar

Yürüyüş ve Bisiklet Yolları

Balıkçı Barınağı

Doğal Güzelliklerin Korunması

Çanakkale'nin Yeni Cazibe Merkezi

 

ÇANAKKALE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ: GÜVENLİ YARINLAR İÇİN GÜÇLÜ BİR ADIM

Türkiye'nin ve özellikle Çanakkale'nin sismik hareketlilik bakımından riskli bir bölgede yer alması, 6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketiyle bir kez daha acı bir şekilde gözler önüne serildi. Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak, şehrimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini en üst düzeyde tutma misyonuyla hareket ediyor, kentsel dönüşümü sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir fırsat olarak görüyorum

Bu proje, Çanakkale'mizdeki eski ve riskli yapı stokunu yenilemek, afetlere karşı dirençli bir şehir oluşturmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Sürdürülebilir bir çevre, güvenli ve sağlam yapılar oluşturarak, afetlere karşı hazırlıklı bir Çanakkale yaratmak temel hedefimizdir.

Adaletli ve Şeffaf Bir Süreç

Devlet Destekleri ve Belediye Katkıları

Hızlı ve Etkili Uygulama

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Yaklaşımlar

 

ÇANAKKALE ÇOCUK DOSTU MAHALLE PARKLARI PROJESİ

Geleceğimiz çocuklarımız için en büyük kaygılarımızdan biri de sosyal hayata karışamamaları, telefon/tablet ile gereğinden fazla vakit geçirmek zorunda kalmaları… Onlara bakarken, kendi çocukluğumuzu gözlerimizin önüne getiriyor, özlüyor, üzülüyoruz. Günlük hayatın telaşı içerisinde çocuklarımızı belli yerlerdeki parklara götürmek bile zor geliyor. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyor, çocuklarımızın güven içerisinde sosyalleşip vakit geçirebilecekleri konsept parkları mahallenize getireceğiz.  Sadece kaydırak-salıncaktan ibaret çocuk parkları değil, çocuklarımızın hem fiziksel hem zihinsel olarak oyalanabileceği, vakit geçirmekten keyif alacağı mahalle parkları tasarladık. Size ise sadece yanınıza çayınızı-kahvenizi almak, çocuğunuzun akranlarıyla geçirdiği kaliteli vakitleri izlemek kalıyor.

Çok Fonksiyonlu Parklar

Sosyalleşme Noktaları

Güvenli Alanlar

Yeşil Alanlar

Kültürel Etkinlikler

 

ÇANAKKALE SPORCU GELİŞİM VE DESTEKLEME PROJESİ

Çanakkale, birçok başarılı sporcuya ev sahipliği yapmış, ancak son yıllarda amatör düzeydeki etkinliklerle sınırlı kalmış bir şehir görüntüsü çiziyor. Geçmişin zaferlerini yeniden canlandırmak ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla ‘Çanakkale Sporcu Gelişim ve Destekleme Projesi’ni hayata geçireceğiz. 

Her spor dalında en az bir genç sporcunun ulusal düzeyde başarı elde etmesini, sporcuların her yıl uluslararası turnuvalara katılımının sağlanmasını, spor eğitimi altyapısının ve tesislerinin geliştirilerek Çanakkale’yi spor merkezi haline gelmesine ortam hazırlamak istiyoruz.

Malzeme Desteği

Antrenör ve Diyetisyen Desteği

Kariyer Gelişim Programları

Spor Bilinci ve Sağlık Eğitimi

Tesis Geliştirme

 

ÇANAKKALE MERKEZ MEZBAHANE PROJESİ

Çanakkale Belediyesi olarak, gıda güvenliğinin yanı sıra hayvan refahı standartlarını en üst düzeyde tutmayı hedefleyen bir mezbahane inşa etmeyi planlıyoruz. Bu tesis, üreticiden tüketiciye sağlıklı ve hijyenik hayvansal gıda akışını destekleyecek, aynı zamanda kurban bayramlarında halkımıza modern ve hijyenik kesim hizmetleri sunacak şekilde tasarlanacak.

Modern Tesis

Hayvan Refahı

Gıda Güvenliği ve Hijyen

Kontrol ve Denetim

Sürdürülebilirlik

Eğitim ve Bilinçlendirme

Kurban Kesim Hizmetleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akpartibelediyebaşkanadayı #jülideiskenderoğlu #lansman #toplantı #içdaşkongremerkezi #altyapıbakanı #abdulkadiruraloğlu #ayhangider #naimmakas #vatandaş #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti