Advert
Advert
Advert

Bugün 18 Mart, havada vatan kokusu var

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bugün 18 Mart, havada vatan kokusu var
Bugün 18 Mart, havada vatan kokusu var Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 175 kez okundu.

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Savaşı, sadece iki ordunun değil, iki fikrin kapışmasıdır. Dünyaya zulüm ve gözyaşından başka bir şey vermemiş olan, geçmişindeki Haçlı zihniyetinin tüm barbarlığıyla birlikte emperyalist batılı sömürgeci anlayış silahları ve tüm ordularıyla birlikte gelmiş ve tarih boyunca medeniyetin, insanlığın kültürün beşiği olmuş, İslâm inancı etrafında kenetlenen doğuya saldırmıştır. Dünyayı sadece kendilerine hak gören, daha da ötesi dünyada sadece kendilerini insan olarak gören bu saplantılı anlayış, maalesef bugün de Filistin'de, Ortadoğu ve Afrika'da zulüm ve kötülük saçmaya devam etmektedir.

Çanakkale Zaferi, sadece bir savaş olmanın ötesinde, bize kimliğimizi tarif etmiş, sorumluluklarımızı göstermiştir. Büyük Millet ve Büyük Devlet kimliklerinin ne olduğu, bitti zannedilen bir ülkenin Çanakkale'de ortaya koyduğu o destansı direnişle görülmüştür. Çanakkale'de verilen o büyük mücadele, bir sonraki adımda Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun zeminini hazırlamıştır. Liman Von Sanders'in komutasındaki acizliğe karşı Anafartalar Kumandanı Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu irade ve kararlılık, zaferi getirmenin ötesinde, Amasya Genelgesi'nde ifadesini bulan "Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" anlayışına ilham verecektir. 

Dünya ve Aziz Milletimiz bir daha böyle bir sınamayla karşılaşır mı bilinmez. Ancak, aradan geçen bir asırdan sonra bugün de hakkın ve zulmün mücadelesinde taraflar değişmemiştir. Değişen tek şey, bugün hak tarafındaki bu güzel ülkenin eskisinden çok daha güçlü olduğudur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 22 yıldır verilen kalkınma mücadelesi, yüzyıl önce cepheye kamyon tekerleği almak için bile sıkıntı çeken bu ülkeyi, dünyaya savunma sanayi ürünü ihraç eden, İHA/SİHA alanında küresel çapta bir üretici, kendi otomobilini, kendi savaş uçağını, kendi tüfeğini ve daha pek çok ihtiyacını yerli ve milli olarak üreten, terörle amansız bir mücadele veren, bir ülke konumuna getirmiştir.

Çanakkale, işte bu güzel ve kıymetli hatıraya ev sahipliği yapan bir şehir olarak bugün çok farklı bir heyecan içindedir. İhya ettiğimiz ve bugün ülkenin her köşesinden, hatta yurtdışından ziyaretçilerin akın akın geldiği şehitliklerimiz, teşbihte hata olmaz, bayramlıklarını giymiş ve bize geçmişi anlatmaya hazır büyüklerimiz olarak tatlı bir heyecanla bizi beklemektedir. Bizler de onlara 109 yılda geldiğimiz seviyeyi, onlardan aldığımız ilhamla nasıl Türkiye Yüzyılı'na adım attığımızı, hatıralarına ithaf ettiğimiz 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ve bir asır sonra da hak yolundan sapmadığımızı anlatmak için heyecanlıyız.

Bu vesileyle, dünyanın ve Aziz Milletimizin tarihine yön veren Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, başta Anafartalar Kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük zaferin tüm subay, astsubay ve erlerini, tüm şehit ve gazilerini, "bir hilal uğruna batan o binlerce hilal"'i, bize bu büyük gururu miras bırakan tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla yad ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #içişleribakanyardımcısı #bülentturan #18mart #şehitlerianmagünü #çanakkaledenizzaferi #mesaj #haber #gazimustafakemalatatürk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti