Advert
Advert
Advert

(TKDK) IPARD3 Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda IPARD3 Destek Programı kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

(TKDK) IPARD3 Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
(TKDK) IPARD3 Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 174 kez okundu.

 

 

 

IPARD3 Destek Programı bilgilendirme toplantısına; Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan MUTLUAY, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan TÜRKARSLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman ESİRGEMEZ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur YAVUZ, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, TKDK İl Koordinatörü Hasan İSKENDER,  Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk ÜNVER, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Sinan ERDOĞAN, kurum müdürleri, Borsa ve Odalardan üyeler, kooperatif başkanları, esnaflar, turizmciler, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan bilgilendirme toplantısında İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan TÜRKARSLAN tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tanıtım filminin izlenmesinin ardından, TKDK İl Koordinatörü Hasan İSKENDER tarafından yapılan, “1. Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında (M3) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Programında desteklenecek yatırım programıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Yapılan bilgilendirme sunumda; TKDK’nın 21 Mart 2024 tarihinden açıkladığı “1. Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında (M3) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Programında desteklenecek yatırım konuları;

 

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-1),

Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-2),

Kanatlı Eti ve Yumurta Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-3),

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-4),

Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-5),

Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması (M3-6),

Program kapsamında yeni işleme tesisi kurulumu ve mevcutların tamamlanması ve modernizasyonuna yönelik yatırımlar desteklenecektir. Destek kalemleri;

Yapım/ inşaat işleri harcamaları,

Makine/ekipman alımları

Hizmet (mimarlık, mühendislik ve danışmanlık) ve görünürlük alımları,

Başvuruların son tarihi 9 Mayıs 2024 olacağı bilgisini veren TKDK İl Koordinatörü Hasan İSKENDER, destek verilen programlarla ilgili her ilçede ayrı ayrı çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda destek alabilecek potansiyel başvuru sahibi durumunda olan mevcut yada bu işlere yeni başlayacak olan çiftçiler, kooperatif ve üretici birlikleri, zanaatkar ve firmaları, proje ve yatırımlarını başvuru dosyası haline getirmek için TKDK İl Koordinatörlüğüyle iletişime geçmeye ve kurumu ziyaret etmeye beklediklerini belirtti.

TKDK IPARD3 Destek Programı 1. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı Soru-Cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #tkdk #çanakkaletivaretborsasıtplantısalonu #destekprogramı #toplantı #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti