Advert
Advert
Advert

Labeau, Çanakkale, Türkiye'de Phalaenopsis Üretimi İçin Laboratuvar İnşatını Başlatıyor

Labeau, Çanakkale, Türkiye'de Phalaenopsis Üretimi İçin Laboratuvar İnşatını Başlatıyor
Labeau, Çanakkale, Türkiye'de Phalaenopsis Üretimi İçin Laboratuvar İnşatını Başlatıyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 325 kez okundu.

Labeau, Çanakkale, Türkiye'de Phalaenopsis üretimi için son teknoloji bir laboratuvarın inşasının başladığını duyurdu. Açılış töreni 16 Nisan'da gerçekleşti ve bu yeni proje başlangıcını kutlamak için yaklaşık 150 davetli katıldı. Labeau'nun serisinin altıncısı olan bu büyük laboratuvar, 25 ila 30 milyon Phalaenopsis bitkisi üretmeyi hedefliyor ve Labeau grubunun en büyük laboratuvarı olacak.

 

Çanakkale'deki laboratuvarın eklenmesiyle Türkiye, Labeau'nun Phalaenopsis doku kültürü için altıncı lokasyonu haline geldi. Almanya, Belçika, Amerika ve Slovakya'daki tesislere ek olarak Türkiye, şirkete sadece gerekli ek üretim kapasitesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda stratejik bir ticaret merkezi olarak da hizmet veriyor. Bitki çoğaltma alanında yüzyılı aşkın bir deneyime sahip olan Labeau, yeni laboratuvarın gereksinimlerini tam olarak anlıyor. Geleceğe güçlü bir şekilde odaklanan gelişmiş, sürdürülebilir bir tesis olmayı vaat ediyor.

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi dahil tüm resmi kurumlardan alınan büyük destekler ile başlanan yatırımın temel atma töreni sırasında, yerel yöneticiler tarafından konuşmalar yapıldı: OSB Baskanı Fahrettin Ersoy, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Vali Ilhami Aktas konuşmalarında bu, bu yatırımın, bölgenin ekonomik gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Laboratuvar, kurulumu tamamlandığında 200'den fazla tam zamanlı çalışanı istihdam edecek. Firmanın Çanakkale lokasyonunun açılışı Şubat 2025'in sonuna planlanmıştır.

 

Labeau Hakkında

Labeau, Şubat 2024'te Hark/Sion ve Microflor arasında duyurulan bir birleşme sonucunda faaliyet göstermeye başlamıştır. Şirket, Febe Floré ve Anja Hark'tan oluşan kadın yönetim ekibi tarafından yönetilmekte olup, genç süs bitkilerinin üretimi ve yetiştirilmesi konusunda uzmanlaşmıştır olup, Phalaenopsis ürünü öncelikli olarak üretmektedir. Almanya, Belçika, Amerika, Slovakya, Türkiye ve Hollanda'da bulunan konumlarıyla yaklaşık 950 çalışana sahip olan Labeau, global olarak Phalaenopsis için ikinci büyük üretim şirketidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #labeau #laboratuvar #osbbaşkanı #fahrettinersoy #çanakkalebelediyebaşkanı #muharremerkek #üretim #dokukültürü #dokukültürüvefidesiüretimi #tören #açılış #çomürektörü #cüneyterenoğlu #
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor