Advert
Advert
Advert

Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi

Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi
Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 923 kez okundu.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenen, ‘Troya Kültürlerarası Diyalog Platformu’ projesi kapsamında "Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Passau Üniversitesi, Troya Kültür Derneği, Ezine Belediyesi ve Beykoz Belediyesi katkılarıyla hazırlanan çalıştay, Troya Müzesi’nde yapıldı.

Kültürlerarası diyalogun ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir misyon üstlenen projeye; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ÇOMÜ akademik ve  personeli, sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

 

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Yengin proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:  “Bu proje ile kültürel çeşitliliğin ve işletme alanındaki yeniliklerin bir araya geldiği bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz. Kültürler arası diyalog ve iş birliğini güçlendirerek, kültür kavramının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu bu tür kültür tabanlı projelerin önemini vurgulayarak, “Kültürlerarası kavramının her geçen gün geliştiğini, etkileşimin arttığını ve buna bağlı olarak iletişimin öneminin arttığını söylemek mümkün. Bu sebeple kültür tabanlı, uluslararası perspektifi ele alan projelerin gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Bu projenin de başarıyla tamamlanmasını diliyor, çıktılarını büyük bir heyecanla bekliyorum” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından konu anlatımıyla devam eden çalıştayda Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ‘Kültürel İletişim’, Doç. Dr. Feyza Dalaylı ‘Kültürel Hafıza’ ve Doç. Dr. Tamer Bayrak ‘Kültürde Yapay Zeka’ başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Konu anlatımının ardından çalıştay masalarında ‘Kültürel İletişim’, ‘Kültürel Hafıza’, ‘Kültürde Yapay Zeka’ ve ‘Coğrafi İşaretler ve Uluslararası Markalaşma’ başlıkları altında Ezine Belediyesinin kültürel yapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik tespit ve öneriler oluşturuldu.

 

Çalıştay, masa raporlarının tamamlanmasıyla birlikte, her masanın raporunun tartışmaya açılıp görüş ve önerilerin alınması ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #çalışma #çalıştay #troyamüzesi #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Pazaryeri Veznesi Açılıyor
Pazaryeri Veznesi Açılıyor
Evde Hizmet ve Bakım Projesi Devam Ediyor
Evde Hizmet ve Bakım Projesi Devam Ediyor