Advert
Advert
Advert

Vali Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da Bir Dizi Ziyaret ve Temaslarda Bulundu

Vali İlhami AKTAŞ, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Vali Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da Bir Dizi Ziyaret ve Temaslarda Bulundu
Vali Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da Bir Dizi Ziyaret ve Temaslarda Bulundu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 307 kez okundu.

 

 

Avustralya ziyaretleri kapsamında Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ile birlikte ilk olarak Melbourne Başkonsolosu Doğan F. IŞIK’ı ziyaret etti.

 

Ardından Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Viktorya Eyaleti Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı Nazlı SÜLEYMAN ile bir araya geldi.

 

Avustralya Melbourne ziyaretleri kapsamında Çanakkale Muharebelerinin de anlatıldığı Shrine Anıtı ve Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtını ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtına çelenk sundu.

 

Avusturalya Melbourne ziyaretinin ardından Yeni Zelanda’ya geçen Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçisi Ömür ÜNSAY ile bir araya gelerek Türkiye – Yeni Zelanda ilişkilerine katkılarından ötürü Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR’e verilecek olan 2024 yılı Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği ödül törenine geçtiler.

 

Törende, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR’e Liyakat Nişanı Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy KİRO tarafından takdim edildi.

 

 Ödül törenin ardından Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy KİRO’yu ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Yapılan görüşmelerin ardından Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Türkiye Yeni Zelanda Kültürel Topluluğunu ziyaret etti.

 

Yeni Zelanda ziyaretlerinin ardından Avustralya Sidney’e geçen Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ile birlikte  Sidney Başkonsolos Muavini Mehmet ER’i ziyaret etti.

 

Ziyaretin ardından Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ile birlikte Avustralya Yeni Güney Galler Eyalet Valisi Margaret BEAZLEY ile görüşme gerçekleştirdi.

 

Vali İlhami AKTAŞ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR; Opera sanatçısı Ayşe Göknur ŞANAL, Avusturalya Maarif Vakfı Okulu, Auburn Gelibolu Yaşlı Bakım evi, Gençlik Merkezi ve Camii, Türk Dayanışma Derneği ve Türk Evi ile Sidney Müsiad yetkilileri ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

 

Başta turizm olmak üzere ticari ilişkileri geliştirmek üzere ortak hareket etmek için Avustralya ve Yeni Zelandalı temsilcilerle bir araya gelen Vali İlhami AKTAŞ, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşayan Çanakkaleli vatandaşlarımızla da irtibat sağlayarak görüşmeler yaptı.

 

Yapılan görüşme ve ziyaretlerde gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İlhami AKTAŞ, bundan sonraki süreçte sektör temsilcileri ile bu tür görüşmelerin olumlu ve uygun olacağını belirterek teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #avustralya #yenizellanda #ziyaret #çanakkalesavaşlarıgelibolutarihialanbaşkanı #ismailkaşdemir #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Pazaryeri Veznesi Açılıyor
Pazaryeri Veznesi Açılıyor
Evde Hizmet ve Bakım Projesi Devam Ediyor
Evde Hizmet ve Bakım Projesi Devam Ediyor