Advert
Advert
Advert

Başkan Erkek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Erkek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Başkan Erkek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 422 kez okundu.

 

 

Bağımsızlık mücadelesinin doğuşuna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden en büyük, en önemli adımdır 19 Mayıs 1919. O tarihlerde millet, savaşlardan yorgun ve yoksul düşmüş, ülkenin dört bir yanı ise işgal edilmişti. Tüm dünya bu milletin yok olacağından çok eminken; bağımsızlık ateşini, Cumhuriyet ve aydınlanma umudunu, varoluş ruhunu taşıyan bir vapur yanaştı Samsun’a. Samsun’la birlikte tarih sahnesine de adım atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki vatanseverler, burada Anadolu’nun son durumunu tayin edecekler; sonrasında ise Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin başladığını duyuracak, umutları yeşertecek ve hiçbir koşulda bağımsızlıktan ödün verilmeyeceğini dünyaya ilan edecektir.

 

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs için Ulu Önder de “Doğum günüm” demiştir. Ve siz sevgili gençler! Ulu Önder, bu çok kıymet verdiği tarihi sizlere emanet etmiştir. Çünkü 19 Mayıs ruhu her zaman gençlerin umutları gibi taze kalacaktır. Çünkü 19 Mayıs ruhunu, sonsuza kadar yaşatacak olan daima gençler olacaktır. Bu sebeple, tüm gençlerimizin bu ruhu çok iyi anlamaları, Ulu Önder’in ilke ve devrimlerini, O’nun fikirlerini çok iyi analiz etmeleri gerekmektedir.

 

Sevgili Gençler ve Değerli Hemşehrilerim;

 

Ben de bu kıymetli tarihin 105. yıl dönümünde Ulu Önder’imizi anmak, Bayramımızı bir arada ve coşkuyla kutlamak için Belediyemizce düzenlenecek; spor etkinlikleri, graffiti ve resim şenlikleri, bisiklet turu, konser ve birbirinden renkli etkinliklerle dopdolu olan 19 Mayıs programımızda sizlerle buluşmayı diliyorum.

 

Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı o eşsiz sürecin mimarları olan başta Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever mücadele arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken; Cumhuriyetimizi ve milli egemenliğimizi sonsuza kadar yaşatacaklarına olan inanç ve güvenimle geleceğimizin aydınlık yüzleri olan gençlerimizi de sevgiyle kucaklıyorum.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun…

 

Saygılarımla

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyebaşkanı #muharremerkek #ondokuzmayısatatürküanmavegençliksporbayramı #mesaj #mustafakemalatatürk #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama