Advert
Advert
Advert

Kazakistan Heyeti ÇOMÜ’deydi

 Kazakistan Heyeti ÇOMÜ’deydi
 Kazakistan Heyeti ÇOMÜ’deydi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 331 kez okundu.

 

 

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından Rektörlük makamında ağırlandı.

 

Büyükelçi Yerkebulan Sapiyev’in Şeref Defterini  imzalamasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenim gören Kazakistanlı öğrencilerle Rektörlük Senato Salonunda bir araya gelindi.

 

Türkiye ve Kazakistan Milli Marşların okunmasının ardından Rektör Erenoğlu, yaklaşık 200 Kazakistanlı öğrencinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans düzeyinde eğitim gördüğünü belirterek “uluslararasılaşma anlamında birer Türkiye elçisi, birer Çanakkale elçisi yetiştiğini üniversitemizde Türkçe öğrenmeye başladıkları zamandan beri fazlasıyla hissediyorum. Bu noktada özellikle TÖMER Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ederim. Kazakistan’dan 12 üniversite ile ikili iş birliğimiz bulunuyor. Bunu sizlerin de desteği karşılıklı olarak araştırma geliştirme, eğitim öğretim ve toplumsal katkı alanlarında daha da artırmak istiyoruz” dedi.

 

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, “Çanakkale’ye il kez geliyorum. Çanakkale çok güzel bir şehir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi köklü bir üniversite” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim çocuklarımızın böyle köklü bir üniversitede eğitim almaları çok büyük bir avantaj. Çocuklarımızın burada emin ellerde olduğunu görmek büyük mutluluk. Bu bağlamda Rektör Erenoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum.  Türkiye bizim için kardeş bir ülkedir. Tüm alanlarda ülkelerimiz arası çok güzel iş birliklerimiz var.  Bu iş birlikleri her alada artarak devam edecek.”

 

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ise Türkiye’de okuyan öğrenci sayılarının her geçen yıl artığını bildirerek “Türkiye ile yakın ilişkilerimiz her alanda gelişerek devam ediyor” dedi. 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Kazak öğrencilerin hazırladıkları sunumlar yapıldı ve öğrenciler ile sohbet edilerek gelen sorular cevapladı. 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #kazakistanbüyükelçisi #kalegrubuceosu #zeynepbodurokyay #öğrenci #millimarş #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama