Advert
Advert
Advert

Turan: Şehitlerimiz ve tüm nesilleri başımızın tacıdır

Turan: Şehitlerimiz ve tüm nesilleri başımızın tacıdır
Turan: Şehitlerimiz ve tüm nesilleri başımızın tacıdır Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 228 kez okundu.

 

 

   

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Bigalı Mehmet Çavuş’un torunu Recep Eren için bir taziye mesajı yayınladı. Turan, “Çanakkale Zaferi’nin en simge isimlerinden, sadece kahramanlığıyla değil, savaş sonrası hayatındaki onurlu ve vatansever duruşuyla da gönülleri fetheden Bigalı Mehmet Çavuş’un torunu Recep Eren’i, tam da dedesinin vefatının yıldönümünde, ani bir kalp krizi sonrası kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz” dedi.

 

    

 

Türk askeri için kullanılan “Mehmetçik” ifadesinin ilham kaynağı olan Bigalı Mehmet Çavuş adına geçen yıl düzenlenen 60’ncı yıl anma etkinliğine de katılan Bülent Turan, aynı etkinlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından basılan, Bigalı Mehmet Çavuş’un hayatını anlatan bir kitabın da lansmanını gerçekleştirmişti.

 

   

'ÇANAKKALEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN'

Turan, yayınladığı taziye mesajında, tarihe mal olmuş kişilerin aileleri ve torunları, aslında onların hatıralarını ve milli şuurumuzu canlı tutan, geçmişle aramızda canlı bir bağ kuran kardeşlerimiz olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi.  “Dün akşam, o değerli büyüklerimizden birini kaybettik. Çanakkale Zaferi’nin en simge isimlerinden, sadece kahramanlığıyla değil, savaş sonrası hayatındaki onurlu ve vatansever duruşuyla da gönülleri fetheden Bigalı Mehmet Çavuş’un torunu hemşehrimiz Recep Eren’i, tam da dedesinin vefatının yıldönümünde, ani bir kalp krizi sonrası kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Şehitlerimiz ve tüm nesilleri bizim başımızın tacıdır. Rabbim hem merhum Recep Eren’e hem de dedesi, Çanakkale Zaferi’nin efsane ismi Bigalı Mehmet Çavuş’a, rahmeti ve mağfiretiyle muamele eylesin, Çanakkalemizin başı sağ olsun”

 

 

 

 

 

 

 

 

#içişleribakanyardımcısı #bülentturan #bigalımehmetçavuş #receperen #çanakkalezaferi #mehmetçik #kitap #taziye #mesaj #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
ÇOMÜ BİİBF VE BİGA UBF ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
ÇOMÜ BİİBF VE BİGA UBF ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Yağış Öncesi Rutin Izgara Temizlik Çalışmaları Yürütüldü
Yağış Öncesi Rutin Izgara Temizlik Çalışmaları Yürütüldü