Erkek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın her yerinde, insanlığın ve tüm canlıların ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti alın teriyle, bilek gücüyle, fikirleri ve emekleriyle ortaya koyan işçilerin bayramıdır 1 Mayıs. Bugün, artık daha eşit ve adil bir dünya için verilen mücadelenin de simgesidir.
“Emek en yüce değerdir” deriz her zaman. Ancak biliriz ki tarih boyunca emekçilerimizin yaşadığı adaletsizliklerin de sonu gelmemiştir. Hala çocuk işçi sorunu, sağlık, güvenlik ve hatta insan canını tehdit eden iş koşulları, giderek artan yoksulluk gibi çok sayıda konu gündemimizdedir.
Oysa, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak için kalkınmanın ve ilerlemenin en büyük söz sahipleri işçilerimiz başta olmak üzere her bireyin, emeğinin karşılığını alması, alın terine yapılan sömürünün son bulması gerekmektedir. Emeğin değerinin bilinmesi ve buna saygı duyulması; toplumsal refahın, barışın, kardeşliğin, eşitlik ve adaletin güçlenmesine de büyük bir katkı sunacaktır. İşte bu sebeple her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bugün de sokaklarda, meydanlarda işçilerimizle, emekçilerimizle yan yana ve omuz omuzayız. Hak ve emek mücadelesini onlarla birlikte sonuna kadar sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs 1977’de Taksim’de yitirdiklerimiz başta olmak üzere, emek mücadelesinde kaybettiğimiz işçilerimizi rahmetle anıyor; tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”