Advert
Advert
Advert

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 158 kez okundu.

 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bülent Turan mesajında;

"Heyecanlıyız…

İlkokulda, kürsüde şiir okumaya çıkacakmış gibi, Çanakkale’de denizdeki karaltıyı gördüğümüz ilk an gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni dualarla açıyormuşuz gibi, Sakarya’da siperde Gazi’nin emrini bekliyormuşuz gibi,  28 Ekim gecesi sabahı bekliyormuşuz gibi heyecanlıyız.

 

Cumhuriyet Bayramı.. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetimiz, 102 yaşında.

 

Aziz Milletimiz, tarih sahnesinde yer aldığı her dönemde bir bayrak sahibi olmuş, topyekün esaret nedir bilmemiş ve bu bilinçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destansı mücadelesiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı neticesinde 29 Ekim 1923’te son ve ebedî bayrağına kavuşmuştur.

 

Cumhuriyet; köklü bir devlet geleneğine sahip olan bu milletimizin yine aynı büyük devlet geleneği ve aklıyla modern dünyaya eklemlenmesini temin etmiş, sömürge olmaktan kurtarmış, değerlerini ve medeniyet birikimini korumuştur.

 

29 Ekim 1923, bize yeni bir yol ve fırsat sunmuştur. Bugün, bizlere bu fırsatı sunanların torunları olarak “Türkiye Yüzyılı” ideali taşıyabiliyor olmamız, sanayiden altyapıya, savunma sanayi üretimlerinden tarıma  kadar her alanda iddialı bir ülke olmamız, bize sunulan fırsatın hakkıyla değerlendirildiğinin ifadesidir.

 

Eğer bize bu fırsat sunulmamış olsaydı ve biz bunu değerlendirememiş olsaydık, bugün Ortadoğu’da batının operasyon alanı haline gelmiş ve zulmün kol gezdiği topraklardan farkımız olmayacaktı. Oysa 21. yüzyılın Türkiyesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle bugün Filistin’de, Suriye’de ve dünyanın diğer yerlerinde küresel bir aktör olarak huzurun ve adaletin umudu olmuştur.

 

Güçlü bir liderlikle kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti, yine güçlü bir liderlikle yürüttüğü “Terörsüz Türkiye” sürecini  başarıya ulaştırarak,  inşallah bir asırlık cumhuriyet karnesini taçlandıracakdır.

 

Bu vesileyle, güzel Cumhuriyetimiz’in 102. Kuruluş yıldönümünü, Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bize bu büyük emaneti teslim eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emeği geçen tüm büyüklerimizi, rahmet ve şükranla yâd ediyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#içişleribakanyardımcısı #bülentturan #29ekimcumhuriyetbayramı #mesaj #gazimustafakemalatatürk #102.yıl #çanakkalehaberleri #cumhuriyatbayramı #haberler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Altyapı Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Altyapı Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Esen Park'ta Zemin Yenileme Çalışmaları Tamamlandı
Esen Park'ta Zemin Yenileme Çalışmaları Tamamlandı