Valilik, sınav saatlerinde gürültüye neden olacak etkinlik ve çalışmaların yapılmaması hususunda vatandaşları duyarlılığa davet etti.
Çanakkale Valiliği, yarın (13 Haziran 2026 Cumartesi) il merkez ve ilçelerinde yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) öncesinde bir duyuru yayınladı. Öğrencilerin sınavlarını huzurlu, güvenli ve sessiz bir ortamda tamamlayabilmeleri adına vatandaşlardan hassasiyet gösterilmesi istendi.

Kısıtlamalar 12 Haziran Akşamından Başlıyor
Valilik tarafından yapılan açıklamada, sınavın huzurlu geçmesi için uygulanacak kısıtlamalar iki aşamalı olarak paylaşıldı:
12 Haziran Cuma Akşamı İçin:
Düğün ve eğlence etkinliklerinin geç saatlere kadar sürdürülmemesi,
Havai fişek atılmaması gerektiği vurgulandı.
13 Haziran Cumartesi (08.30 – 13.30 Saatleri Arası) İçin:
Anons ve yüksek sesli müzik yayını yapılmaması,
Düğün konvoylarının oluşturulmaması,
Sınav yapılacak okul binalarına yakın bölgelerde inşaat ve kazı çalışmalarının durdurulması önemle rica edildi.
Valiliğin duyurusunda sınav süresince yaşanabilecek olası acil sağlık ihtiyaçlarına yönelik ilgili birimlerin görev başında hazır bulundurulacağı da belirtildi.
























