Advert
Advert
Advert

WHATSAPP TA ŞİFRE DÖNEMİ BAŞLIYOR

WHATSAPP TA ŞİFRE DÖNEMİ BAŞLIYOR
WHATSAPP TA ŞİFRE DÖNEMİ BAŞLIYOR
Bu içerik 17013 kez okundu.

Whatsapp kullanıcılarının uzun zamandır beklediği özellik nihayet geliyor. Artık bu şifreyi giremeyen Whatsapp'ı kullanamayacak!

WhatsApp çok yakında 6 haneli şifre sistemi getiriyor. Peki bu ne işe yarayacak?

Android Authority'nin haberine göre WhatsApp, güvenlik önlemler

Yeni şifreleme sisteminde ‘6 haneli bir şifre girin', ‘şifreniz eşleşmiyor, tekrar deneyin', ‘bir kurtarma e-postası girin' gibi bildirimlerin ve uyarıların bulunduğu belirtiliyor.

Uçtan uca şifrelemeyle konuşmalarınızı yazılımsal açıdan koruyup mesajlarınıza 3. kişilerin ulaşmasını engelleyen WhatsApp, yeni şifreleme sistemiyle uygulamaya telefon üzerinden erişim konusunda da önceliği tamamen cihazın kullanıcısına bırakıyor.

Güvenlik araştırmacıları şimdi de WhatsApp'ı mercek altına aldı ve ortaya çıkan araştırma sonucu herkesi şaşırttı. Siz mesajlarınızı sildiğinizde silindi sanıyorsunuz ama...

WhatsApp'ta her mesajlaşma uygulamasında samsun rent a carğu gibi mesajları silme özelliği yer alıyor. Kullanıcılar WhatsApp sohbeti içerisindeki mesajları tek tek ya da komple sohbeti silebiliyor.

Bir diğer silme yöntemi ise kullandığınız telefon numarasını girerek tüm WhatsApp konuşmalarını silme. Ancak bu bütün yöntemler aslında işe yaramıyormuş!

Güvenlik araştırmacısı Jonathan Zdziarski; WhatsApp'tan silinen görüntü formatındaki dosyaların ve görüşmelerin tam anlamı ile silinmediğini ve uygulama içerisinde durduğunu açıkladı.

WhatsApp konuşmaları çekirdek ve SQLite kütüphanesindeki sorunundan dolayı aslında tam anlamı ile silinmediği ve SMS.db olarak durduğu dile getiriliyor.

WhatsApp'ın da çekirdekten kaynaklanan bir sorundan dolayı mesajları uygulama içerisinde ve iCloud'da sakladığı aktarılan bilgilerde yer alıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğinin sadece konuşma esnasında geçerli samsun rent a carğunu belirten Jonathan Zdziarski, bu açığın endişe verici olmadığını belirtiyor. Bu arada Whatsapp'a da yeni bir şifre koruma sistemi daha geliyor!

 

 

 

 

Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp'ı herhalde çoğumuz, günde en az bir defa kullanıyoruz. Kullanımı gayet basit bir uygulama olan WhatsApp'ın her yönünü bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz; ancak muhtemelen yanılıyorsunuz.

Teknolojiyle ilgili her şeyde samsun rent a carğu gibi, konu WhatsApp samsun rent a carğunda da faydalanabileceğiniz ipuçları, gizli işlevler var.

Eşinizle sıkça WhatsApp üzerinden mi görüşüyorsunuz? Cihazınızın giriş ekranına sohbet ekranını açmanızı sağlayacak bir kısayol ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz?Sohbeti açıp, menü düğmesine basmanız, ardından "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunmanız yeterli.

 

Telefonunuzu başkaları da mı kullanıyor? Cihazınızı belki çocuklarınıza oyun oynaması için, belki sekreterinize görüşmelerinizi gerçekleştirmesi için teslim ediyorsunuz.

WhatsApp'ı kilitlemenin ve meraklı gözleri uzak tutmanın ise bir yolu var. Bu iş için Android'de AppLock, iOS'ta iApp Lock uygulamalarından faydalanmanız gerekiyor. Uygulamanın Android sürümü root'a ihtiyaç duymazken iOS sürümü, jailbreak'li cihaz gerektiriyor.

Aile üyelerinizle veya iş arkadaşlarınızla dolu bir gruba mı üyesiniz? Bu grupların zaman zaman işe yaradığından şüphe yok, ancak muhtemelen çoğu zaman ilginizi çekmeyecek şeyler hakkında uyarılar alıyorsunuz. Sorun ise grubu terk etmeniz halinde diğer üyeleri kırmaktan çekinmeniz. Ama kuzeninizin yeni bebeğinin yaptığı "şirin" şeyler hakkında her defasında escortlar izmir uyarı almak isteyesiniz ki?

 

 

Kendinizi kurtarmak için sessize almak istediğiniz sohbeti açın ardından Seçenekler> Sessize al seçeneklerine dokunun. Burada sohbeti sekiz saat, bir hafta veya bir yıl susturma gibi seçenekler bulacaksınız. Dilerseniz gruptan gelen uyarıları da kapatabilirsiniz.

 

Önemli bir telefon numarasını veya eposta adresini aramanız gerektiğinde, WhatsApp'ın dahili arama işlevini kullanabilirsiniz. Seçenekler> Arama yolunu izleyin ve aradığınız cümleyi girin.

 

Eski mesajlar arasında ümitsizce gezinmek yerine, önemli mesajlar size ulaştığında onları işaretleyerek saklamak, daha etkili olmaz mıydı? Bunun için saklamak istediğiniz mesaja uzun dokunun ve ekranın üst tarafında beliren star simgesine dokunun. Yıldız eklediğiniz mesajlara Seçenekler> Yıldızlı mesajlar yolundan ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak:(haberler.com)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti