Advert
Advert
Advert

İsmet Güneşhan: “Yapanın Değil Yazanın Suçlandığı Bir Süreç Yaşanmaktadır.”

İsmet Güneşhan: “Yapanın Değil Yazanın Suçlandığı Bir Süreç Yaşanmaktadır.”
İsmet Güneşhan: “Yapanın Değil Yazanın Suçlandığı Bir Süreç Yaşanmaktadır.”
Bu içerik 4506 kez okundu.

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, 24 Ocak Uğur Mumcu ,Demokrasi ve basın şehidi gazetecileri anma basın bildirisi yayınladı.

Çok değerli ve sevgili Uğur Mumcu katledilmemiş olsaydı bu gün 75 yaşında olacaktı. Ölümünün üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu günü anlamamız konusunda söylediklerinin ve yazdıklarının önemi çok büyüktür. Çünkü Uğur Mumcu , laik ve demokratik cumhuriyet değerlerini savunan ,antiemperyalist, tam bağımsız Türkiye yanlısı, insan hakları savunucusu, yobazlığın , hırsızlığın, vurgunculuğun karşısında , korkusuz bir araştırmacı ve gerçekleri yazmaktan çekinmeyen cesur bir gazeteci idi. Bilgi her zaman çok önemli olmuştur onun için, “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz” demiştir. Çünkü bilgiye sahip olmak en yüksek katma değere ve güce sahip olmaktır.

“Bir ulus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğiIiminde ise, o kadar sağlam, o kadar hoşgörülü ve demokrat yapıda oIur.” Demiştir.

Bilginin verdiği güce sahip olmayanlar için şöyle söyler…

“Haklıdan yana değiI, güçIüden yana oIanIar korkak ve kaypak oIurIar Güç merkezi değiştikçe dönerIer; fırıIdak oIurIar.’’

Bu gün ülkemizde 145 gazeteci cezaevinde , 10.000’in üzerinde gazeteci işten çıkarılmış ,onlarcası sürgünde yaşamak zorunda bırakılmıştır. Özgürlüğü kısıtlanan yalnızca gazeteciler ve basın değildir. Doğru haber alamayan toplumda özgür değildir. Yapanın değil yazanın suçlandığı bir süreç yaşanmaktadır. 

Her geçen gün totaliterleşen AKP iktidarının yolsuzluk dosyaları arttıkça Demokrasi ve İnsan Hakları İhlalleri ve gelir adaletsizliği politikalarındaki çöküşte hızlanmaktadır. 

Ülkesinin ve ulusunun çıkarlarını ve onurunu her şeye ve herkese karşı savunmak gerektiğini söyler Uğur Mumcu. Ama ne yazık ki gerçekler başkadır…

‘’Temelinde bağımsızlık harcı yatan Cumhuriyetimiz, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra emperyalistlerin ahtapot koIIarına teslim edilmiştir. 

Uğur MUMCU’ya göre bir kişiye yapılan haksızlığı her insan yüreğinde ve bilincinde duymalıdır ve hissetmelidir. Yoksulluk ve haksızlık kader olmamalıdır. Bunların escortlar izmirleri vardır. Bunları saptayıp toplumun önünde haykırmak gerektiğini söyler Uğur MUMCU. 

Hafızamızda güçlü bir yere sahip olan Uğur Mumcu’yu unutmamız mümkün değildir…

“Bir gün mezarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi… Bir gün sesimiz hepimizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi…” Uğur Mumcu

Ne acıdır ki Özgürlük ve Demokrasi mücadelesinde katledilerek yitirdiğimiz demokrasi ve basın şehidi sadece Uğur Mumcu değildir. Bahriye Üçok , Onat Kutlar, Metin Göktepe ,Muammer Aksoy , Hrant Dink, Çetin Emeç, Abdi İpekçi , Sabahattin Ali, Tahir Elçi gibi isimlerde aramızdan benzer şekilde ayrılan, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün yılmayan savunucuları olmuş aydınlarımızdır ve yarınların özgür bir şekilde yaşanabilmesi için ölmüşlerdir çünkü sonlarının böyle olacağını bile bile mücadele etmişlerdir.. Hepsini en derin minnet duygularımla anıyor hatıraları ve bizlere bıraktıkları aydınlık fikirleri önünde saygı ile eğiliyorum.


                                                                                                                       İSMET GÜNEŞHAN

                                                                                                                         CHP İL BAŞKANI


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti