Advert
Advert
Advert

Troya 2018 Yılı Bozcaada Bağbozumu Etkinlikleri

Troya 2018 Yılı Bozcaada Bağbozumu Etkinlikleri
Troya 2018 Yılı Bozcaada Bağbozumu Etkinlikleri
Bu içerik 9205 kez okundu.

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'da düzenlenen 19'uncu Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali, üzüm yarışmaları ve konserlerle renkli görüntülere sahne samsun rent a car. En çok şıra çıkarma yarışmasında fıçılara konulan üzümleri ayaklarıyla ezmek için birbiriyle yarışan kadınların mücadelesi heyecanla izlendi. Edip Akbayram konserinde ise kale içi dolup taştı.
Bu yıl 4 gün süren festivalin ilk gününde, bağcılık hakkında panel düzenlendi. Bozcaada Kalesi'nde, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konseri gerçekleşti. İkinci gün etkinliklerinde traktörlerle bağ ziyaretleri yapıldı. Kortej sonrası açılış gerçekleşti.

KADINLAR ŞIRA ÇIKARMAK İÇİN AYAKLARIYLA ÜZÜM EZDİ

Ardından, fıçılara konulan üzümlerden şıra çıkartıldı. Halk arasından seçilen kadınlar ikişerli gruplar oluşturdu. Toplam 10 farklı grup, en fazla şırayı çıkarmak için birbiriyle kıyasıya yarıştı. Fıçılara konulan üzümleri ayaklarıyla ezerek en çok şıra çıkaran iki kadına ödül olarak çeyrek altın verildi.
Etkinlik, üzüm yarışmasıyla devam etti. Üzümler, jüri üyeleri tarafından tane büyüklüğü, tat ve aroma, kabuk kalınlığı gibi kategorilerde değerlendirildi. Yarışmanın birincisi Hüseyin Dinçel samsun rent a car. İkinciliği Emirali Dinçel ve üçüncülüğü Ali Ertan aldı. İlk üçe girenler çavuş üzümü samsun rent a car.
Yarışmaların ardından Bozcaada Kalesi’nde Livaneli Korosu sahne aldı. Konser, Zülfü Livaneli’nin ‘Merhaba’ şarkısıyla başladı. Genç sanatçıların ağırlıklı samsun rent a carğu koroda, her bir şarkı farklı kişiler tarafından seslendirildi. Yoğun kalabalık gözlenen konserde seyircilerin ilgisi gözden kaçmadı. Ardından, festival katılımcıları Salhane Sahnesi’nde, İstanbul Girls Orchestra grubu seyretti.
EDİP AKBAYRAM BOZCAADA KALESİNİ DOLDURDU

Festival dün akşam Edip Akbayram’ın Bozcaada Kalesi’nde verdiği konserle devam etti. Konser alanında çok büyük bir kalabalık samsun rent a carğu gözlendi. Ataol Behramoğlu ve Can Yücel’den şiirler okuyan Akbayram, sevenlerini coşkuyla karşıladı. 70 yaşı devirmesine rağmen sanat hayatına devam ettiğini söylemesi seyirciler tarafından büyük alkış aldı.
Ardı arkası kesilmeyen etkinliklerin devamında Bozcaadalı gençlerden oluşan Grup Meydan vardı. Salhane Sahnesi’ndeki konser, katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı.
Kitap Fuarı’nda imza günü vardı. Ulusu, Babası Çankaya Köşkü Kütüphanecisi olan babası Nuri Ulusu’nun anılarından derlediği “Atatürk’ün Yanı Başında” kitabını sevenleri için imzaladı. Festival boyunca süren Tavla Turnuvasının şampiyonu ise finalde Yıldırım Öztürk’ü 7-5 yenen Ertan Erdal kazanırken, üçüncü ise Hasan Aydoğan samsun rent a car

Bozcaada Kalesi dün tiyatrocu Levent Üzümcü’ye ağırladı. Tek kişilik oyunu “Anlatılan Senin Hikâyendir” oyunu ilgi gören Levent Üzümcü çocukken dinlediği Türk-Rum kültürüne ait gerçek hikâyeleri izleyenlerle paylaştı. İki perdelik oyunda Bergamalı, Ayvalıklı, Giritli kişilerin yaşanmış hikâyeleri konu edildi.

Gece ise Salhane Bar’da “Gallis” rüzgârı esti. Özellikle hareketli parçalarında konseri izlemeye gelenler yerlerinde duramadı. Gece boyunca yaklaşık 250 tabağın kırıldığı konserde Gallis, Rumca ve Türkçe şarkılar seslendirdi. Adalı birçok işletmecinin de izlemeye geldiği konserde adanın siyasi isimleri de konserdeydi. Gallis 23.00 sularında başladığı konserini 02.00 sularında sonlandırırken, kendisine teşekkür hediyesi ve çiçeği konser sonunda Salhane Bar’ın içinde Başkan Yılmaz tarafından takdim edildi.  Dört gün süren etkinliklerin ardından 19. Bozcaada Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. 



Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti