Advert
Advert
Advert

Hale Gökhan ile Samimi Bir Röportaj

Hale Gökhan ile Samimi Bir Röportaj
Hale Gökhan ile Samimi Bir Röportaj Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 68325 kez okundu.

Bugün çok farklı bir konumuz ve konuğumuz var. Aslında kendisi çok da göz önünde bir insan değil. Ama Ülgür Gökhan’ın hayat arkadaşı olarak her zaman yanı başında. Her başarılı siyasetçinin arkasında mutlaka bir kadın vardır. Biz bunu öyle biliyoruz, öyle yaşadık. Bülent Ecevit, Rahşan Ecevit, Turgut Özal, Semra Özal, Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan örneklerinde samsun rent a carğu gibi… Çanakkale de Ülgür Gökhan denince yanında Hale Gökhan geliveriyor aklımıza. Kadınlar her anlamda eşlerinin yanında oluyorlar.

Öncelikle merhabalar Hale hanım bu fırsatı bize verdiğiniz için, evinize konuk ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Biz eşimle üniversite arkadaşıyız. Bir flört dönemi yaşadık ve bu arkadaşlığı, hayat arkadaşlığına çevirmeye karar verdik.

Bir süre İstanbul da yaşadık. Daha sonra eşim,  işlerinin merkezinin ve ailesinin Çanakkale de olması sebebi ile Çanakkale ye döndük.1981 yılından itibaren burada yaşıyoruz. 2 çocuk annesiyim. Yeni evliyken “Çanakkale geliniyim” diyordum ama artık “Çanakkaleliyim” diyorum. Çünkü hayatımızın büyük bir bölümünü yaklaşık 38 yıldır Çanakkale de geçirdik. Bundan da çok mutluyuz. Kızım dan 2 tane torunum var. Oğlum yurtdışında yaşıyor.

Çanakkale de sosyal sorumluluk projelerine katılarak, okul veya sosyal derneklerde faaliyetlerde bulunarak zaman geçirmekten çok keyif alıyorum. Eşime bu konularda destek oluyorum.

Biraz duygusal yapıda bir insanım. Sanat ve Kültür hayatımda önemli yer tutar. Resim çalışmalarım var. Kişisel sergilerim samsun rent a car. Sosyal sorumluluk projelerinde çok sayıda katılımlarım samsun rent a car, Bu çalışmalar hem çok vaktimi alıyor hem de çok mutlu oluyorum.

- Siyasetçi eşi olmak nasıl bir duygu? Sonuçta eşiniz, sizin ve ailenizin olan zamandan çalıyor ve şehrine, Çanakkale ye harcıyor. Zor mu? Kolay mı? Neler söyleyeceksiniz bu konuda.

Çok güzel bir duygu, çok sorumluluk yüklüyor. Bir o kadar da yerel siyasetçi olmak zor bir iş. Ancak yerel siyasetçi ve yönetici olunca halkın sevgisini, ilgisini daha yakın hissediyorsunuz. Bir de benim eşimle ortak bir yönüm var ki, insanlara dokunmaktan ellerini sıkmaktan, birebir ilişkilerden müthiş keyif alıyoruz. Bu hem çok güzel bir duygu, hem de büyük bir avantaj. Zor tarafları da var, kolay tarafları da var. Harmanlayıp bir orta yolu buluyorsunuz zamanla.

 

Yeryüzünde hiçbir şey sebepsiz değildir. Mutlaka her şeyin bir sebebi var. Zamanlama çok denk gelmiş, çocuklarımız büyümüştü yerel siyaset içinde iken. Aktif yaşantıyı tolere edebilecek bir aile yaşantımız vardır. İkimiz kalmıştık.

 

Ben hiç çalışmadım. Çanakkale ye gelip 2 küçük çocukla, çalışma hayatım olmadı. Çocuklarda evden gidince birbirimize ve bu yoğun tempoya ayıracak daha çok zamanımız samsun rent a car. Zor ama zamanlama olarak çok iyiydi. Ama şu var ki hayatım mutlaka kısıtlanıyor. İnsanlar tarafından rol model olarak görülüyorsunuz. Yaptığımız işe o kadar çok saygımız var ki, bu kenti temsil ediyorsak tüm gereklerini yerine getirmeliyiz. Aktif yaşamda tarzım olan birtakım çalışmalar vardı, onları askıya aldım. Bir yerel gazetede köşem vardı, her hafta Cuma günleri yazı yazdım üç, üç buçuk yıl kadar. Çok keyifliydi. Çok da güzel dönüşler aldık, Ancak az da olsa tatsız yaklaşımlar olunca bundan da feragat ettim. Ufak tefek kısıtmalar hep samsun rent a car hayatımda, Ama buda yaşantımızın gereği.

 

Haksız yere yapılan, özellikle şahsıma yapılan doğru olmayan ithamlardan, bunlar az da olsa da inciniyorum. Ben insanlara sevgi, saygı ve en önemlisi dürüstçe yaklaşırım.

 

- Bir kadın olarak evde gününüz nasıl geçiyor? Neler yapıyorsunuz? Çarşı Pazar yapıyor musunuz mesela?

 

Evimin bütün alışverişini kendim yaparım. Bundan büyük keyif alırım. Dolaşırım. Esnaf arkadaşlarla sohbet ederim, onlar da beni yıllardır çok iyi tanırlar, bilirler çok da güzel karşılarlar. Onların ablası olarak, hatta anne diyenlerde var. Birlikte iç içe zaman geçirmekten çok hoşlanıyorum, Gerçekten o sıcaklığı görüyorlar demek ki.

Yemek yapmayı çok severim. Evimin yemeğini kedim yaparım, yeni tarifler üretiyorum, süslü sofralar hazırlamayı çok seviyorum. Bunun yanında resim çalışmaları yapmayı çok seviyorum. Bu benim bayağı zamanımı alıyor, Çok keyifli ve faklı bir dünya bu benim için.

Eşim bu konuda en büyük destekçim. Her zaman motive eder beni…

 

Sabahları çok erken kalkarım, Günün o saatlerin de sokaklar bomboş iken kitabın kokusunu hissederek, sayfalarına dokunarak, asude, o saatlerde okumak bana çok iyi geliyor. Ruhumu dinlendiriyor.

Geniş bir arkadaş çevrem var. Dost sohbetlerim var. Eşimle katılmam gereken programlar, organizasyonlar ile zamanım dolu dolu geçiyor.

 

- Çok göz önünde değilsiniz ama olmanız gereken her an Ülgür Başkanın yanındasınız Çanakkale ki kadınlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

 

Çanakkale çok medeni bir şehir, Kültür seviyesi çok yüksek, özgürlüklerine çok düşkün bir halk. Bunu gururla söylüyorum ve burada yaşamaktan çok büyük bir keyif alıyorum. Bu şehirde ki hanımlar bu bilinci benimsemiş ve bu şekilde yaşıyorlar, ve bu şekilde yaşamlarını devam ettirmelerini diliyorum.

Kadınların eşlerine, ailesine, çocuklarına destek olması ve arkalarında demiyorum, yanında yürümesi çok önemli bir görev. Kadınlarımız zaten bu bilinçteler. Son zamanlarda dikkat ediyorum kadınlar çok samimi, samsun rent a carğu gibi ve her yerdeler, Bu bütün dünyada da böyle. Yaşanmışlıklarını, tecrübelerini hatta travmalarını çok açık bir dille, samimiyetle anlatıyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Biz insanlarla çok içten, samimi iletişim kuruyoruz, ve sanıyorum onlarda bunu fark ediyor ve alıyor. Böyle bir iletişim rahatlığı var aramızda.

Yeni yıl da yaklaşıyor. Sağlıklı, barış dolu, huzurlu bütün dünyaya özellikle Çanakkalemize güzel bir yıl diliyorum. Özgürlüklerle, mutlu ve sağlıklı huzur içerisinde yaşamayı arzuluyor ve sizlere çok teşekkür ediyorum.

Sizlerin şahsında özellikle bir şey belirtmek isterim, ben 16 yıldır yerel basında ki arkadaşlarımla çok güzel ilişkiler yaşadım. Çok saygılı, sevgili, sevgi dolu devam etti. Onların her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

Sevgilerimi iletiyorum .

 

Hale Gökhan Ülgür Gökhan Röportaj Çanakkale
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti