Advert
Advert
Advert

İl Jandarma Komutanlığı Havadan Denetim Gerçekleştirdi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan karayolları üzerinde 13 Mayıs 2019 günü 11.00-13.00 saatleri arasında havadan helikopterle trafik denetimi faaliyeti yapılmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı Havadan Denetim Gerçekleştirdi
İl Jandarma Komutanlığı Havadan Denetim Gerçekleştirdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1287 kez okundu.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre;

 

''Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan karayolları üzerinde 13 Mayıs 2019 günü 11.00-13.00 saatleri arasında havadan helikopterle trafik denetimi faaliyeti yapılmıştır.

Bu kapsamda “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadıyla, havadan trafik denetimi için görevlendirilen Mİ-17 genel maksat helikopteri ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek“ konularında havadan denetim yapılmıştır. Denetim esnasında sürücülere emniyetli bir sürüş için emniyet kemeri takmanın önemi anlatılmış; sürücüler, başıboş hayvanların karayoluna aniden çıkabileceği konusunda ikaz edilmiştir.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından dördüncüsü yapılan havadan denetim faaliyeti Çanakkale-Çan Karayolu Kirazlı, Çan-Çekiçler ile Yenice-Gölet Mevkii Yol Kontrol Noktalarında yapılmış olup, bu faaliyetle eş zamanlı olarak belirtilen noktalarda 3 Jandarma Trafik Timi ve 3 Jandarma Asayiş Timi görevlendirilmiştir. Yapılan denetim sonucunda 5 araç sürücüsü hakkında 1.175,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Basın ve halkımızın bilgisine sunarız.''

Havadan Denetim Çanakkale Çanakkale Haberleri Gündem Güncel Yerel Haberler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti