Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ Sancaktar Teknofestte Çanakkale'yi Temsil Etti

Akademik Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Volkan Eskizeybek ‘in yürüttüğü Teknolojik Girişimler Topluluğu tarafından kurulan Sancaktar Elektrikli Araç Takımı, TÜBİTAK’ın 15 yıldır düzenlediği ve bu yıl TEKNOFEST kapsamına alınan TÜBİTAK Efficiency Challange Elektrikli Araç yarışlarında Üniversitemizin yarışlarda ilk defa yer almasını sağlayarak temsil etti.

 ÇOMÜ Sancaktar Teknofestte Çanakkale'yi Temsil Etti
 ÇOMÜ Sancaktar Teknofestte Çanakkale'yi Temsil Etti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 5381 kez okundu.

Akademik Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Volkan Eskizeybek ‘in yürüttüğü Teknolojik Girişimler Topluluğu tarafından kurulan Sancaktar Elektrikli Araç Takımı, TÜBİTAK’ın 15 yıldır düzenlediği ve bu yıl TEKNOFEST kapsamına alınan TÜBİTAK Efficiency Challange Elektrikli Araç yarışlarında Üniversitemizin  yarışlarda ilk defa yer almasını sağlayarak temsil etti. 

Teknolojik Girişimler Topluluğu üyesi öğrencilerden oluşan ekip, yaklaşık bir yıllık çalışmalar sonucunda Sancaktar isimli elektrikli aracı tasarlayıp üretimini gerçekleştirdiler. Üretilen aracın her yıl revize edilerek geliştirilmesi ve TEKNOFEST kapsamındaki yarışlarda Üniversitemizi temsil etmeye devam etmesi planlanmaktadır. Şasesi alüminyum, dış kabuğu karbon fiber kompozitten üretilen aracın, motor, motor sürücüsü, batarya ve batarya yönetim sistemlerinden en az birinin yerli olarak üretilme şartı bulunan yarışlarda Sancaktar Takımı takım üyesi öğrenciler tarafından tasarlanan batarya yönetim sistemi yerli olarak üretildi.  

Teknolojik Girişimler Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Volkan Eskizeybek, bu süreçte Sancaktar Takımına  maddi manevi desteklerini esirgemeyen Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresine, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, sponsorlarımız ODAŞ ENERJİ, KORDSA, AVEK OTOMOTİV, AKZONOBEL, KALE GRUBU, SİSMAK, KONDURAN ve SALMARCON firmalarına destekleri için teşekkür etti. 

#çanakkale #çomü #teknofest #tübitak #elektrikliaraçtakımı #gündem #üniversite.#haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti