Advert
Advert
Advert

Bayramiç'te Kazdağları Savunması Yürüyüşü Yapıldı

Bayramiç Belediyesi, Kaz Dağları’ndaki altın arama faaliyetleri ve doğa katliamına karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte yüzlerce Bayramiçli toprağına sahip çıktı.

Bayramiç'te Kazdağları Savunması Yürüyüşü Yapıldı
Bayramiç'te Kazdağları Savunması Yürüyüşü Yapıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 3246 kez okundu.
Bayramiç Belediyesi, Kaz Dağları’ndaki altın arama faaliyetleri ve doğa katliamına karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte yüzlerce Bayramiçli toprağına sahip çıktı.
Bayramiç Belediyesi, Kaz Dağları’nda yaşanan altın arama faaliyetleri ve doğa katliamına karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte yüzlerce Bayramiçli, toprağına sahip çıktı. Bayramiçliler, Kaz Dağları’nın yok olmaması adına seslerini yükseltti.
Sevgili Bayraiçliler; Öncelikle İstanbul ve çevresinde yaşanan deprem sebebiyle tüm  vatandaşlarımıza Bayramiç halkı adına  geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Allah daha büyük felaketlerden ve afetlerden korusun.
“Mücadelemiz; Yaşam kaynaklarımıza sahip çıkmak, çocuklarımızın, torunlarımızın gözlerinin içine utanmadan bakabilmek, Atalarımızdan bize kalan mirası yedirmemek, bizden sonraki kuşaklar da binlerce yıl doğanın nimetleriyle barış içinde yaşasın diyedir.
Kazdağları oksijen bakımından Alpler'den sonraki en zengin ikinci bölgedir ama ne yazıkki Kazdağları 10 yılı aşkın süredir, her köşesi kara deliklerle talan edilen bir dağ olarak anılmaya başlandı.
“Kaz dağları dünya mirasıdır, talan edilemez” “Ormanlık alanlar bulundukları ülkelerin çok önemli zenginlikleri olup, tüm canlılar için vazgeçilmez nitelikler taşır. Bunun en önemli örneği Kazdağlarıdır. Ülkemizin en güzel coğrafyası olan Biga Yarımadasının güneyinde yer alan Kazdağları, barındırdığı tarihsel, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri nedeniyle, yeryüzünün en özgün yaşam kaynaklarının başında gelmektedir. Kazdağları bu bölgede yaşayan yaklaşık bir buçuk milyon insanın, bitkilerin, yaban hayatın, meraların, tarım alanlarının, en önemlisi de su kaynaklarının yaşam sigortasıdır.İlçemiz Bayramiç Kazdağlarının en verimli topraklarına sahiptir. Ancak, doğal etkenlerin yanı sıra, bacalarından zehir çıkan termik santraller ve madencilik faaliyetleri, efsaneler diyarı güzelim dağlarımızın taşıdığı değerleri olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle madencilik adı altında sürdürülen altın işletmeciliği faaliyetleri, bulunduğu yörelerdeki yaşamsal tüm süreçleri yok etmenin eşiğine getirmiştir. Bunun en son ama en tehlikeli örneği Kirazlı’da yaşanmaktadır.
Madenin çıkarıldığı toprak, ayrıştırma işlemi için siyanürle tanışıyor, toprak ve su zehre bulanıyor; tıpkı gelecekte Kirazlı ’da olacağı gibi. Siyanürle altın cevheri işlemenin ne demek olduğunu ve ne gibi sonuçlar doğuracağını bu mücadele için iyi bilmek gerekiyor. Siyanür en kısa ve öz tanımıyla zehirdir. Altın madenlerinde kullanılan siyanürün yeraltı sularına , toprağa, havaya karışmasıyla; insan, hayvan, bitki tüm canlı sağlığı çok ciddi tehditler altında kalır. 
Eğer bugün burada sesimizi duymak istemeyenlere sesimizi duyuramazsak, Kirazlı’daki katliama dur diyecek dayanışmayı sergileyemezsek, hesap verecek yarınlarımız olacak. Dünya görüşü, siyasi görüşü ne olursa olsun, yaşam hakkımız adına, ben de varım diyenler adına, herkesi Kazdağları için dayanışmaya ve mücadeleye davet ediyorum. Birlikte yan yana omuz omuza olursak, Bayramiçin yeraltı sularını , ormanlarımızı , Kazdağlarını birlikte kurtarabiliriz. Hep birlikte dayanışma içinde olursak, Biga yarımadasının  bağrına saplanan hançerleri teker teker sökebiliriz. Yeter ki bir arada olalım. Ağaçlarımızın sesine kulak vereceğiz, susmayacağız.Toprağımızı,havamızı,suyumuzu teslim etmeyeceğiz”
Değerli hemşehrilerim unutmayalım ki doğa kendisine verilen zararı asla unutmaz ve misliyle insanoğluna geri iade eder.Gün tüm sıfatlarımızdan ve makamlarımızdan ayrılıp birlik olma günüdür.Kazdağlarına sahip olma günüdür.Dedi.
 
#çanakkale #bayramiç #bayramiçbelediyesi #kazdağları #mertuygun #maden #güncel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti