Advert
Advert
Advert

Biga Fuarı’ndan Muhteşem Açılış

Güney Marmara’nın en büyük tanıtım etkinliği haline gelen ve bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 4 Ekim 2019 Cuma günü muhteşem bir açılışa sahne oldu.

Biga Fuarı’ndan Muhteşem Açılış
Biga Fuarı’ndan Muhteşem Açılış Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2523 kez okundu.

  Güney Marmara’nın en büyük tanıtım etkinliği haline gelen ve bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 4 Ekim 2019 Cuma günü muhteşem bir açılışa sahne oldu.

  Yurtiçi ve yurtdışından pekçok davetlinin ve basın mensubunun hazır bulunduğu Biga Fuarı’nın açılış törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Bosna Hersek Una Sana Kantonu (USK) Başbakanı Mustafa Ruznic, USK Meclis Başkanı Agan Bunić, USK Tarım Bakanı Sulejman Kulenović, USK Ekonomi Bakanı Nijaz Kadirić, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Zavidovici Belediye Başkanı Haşim Mujanović, Bužim Belediye Başkanı Mersudin Nanić, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Rabija Mašić, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bünyamin Bacak, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazan Yelkikalan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, KOSGEB Çanakkale Müdürü Barış Alural, Biga MYO Müdürü Ertuğrul Bilgücü, TKDK Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Karacabey TSO Meclis Başkanı Hüseyin Fikri Sezer, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Biga Ziraat Odası Başkanı M.Güray Ergün, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Şerif Mutlu, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan, Denizbank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, USK Arıcılar Birliği Başkanı Hajrudin Šabić, Renkli Fuarcılık Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör, siyasi parti temsilcileri, kamu ve özel sektörün yöneticileri, oda ve dernek başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, fuara katılan firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

  Biga TSO Başkanı Şadan Doğan Biga Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada; “Bir yıl aradan sonra, Avrupa’nın Asya’ya açılan kapısı güzel Bigamızda Biga Fuarı’mızı yeniden açmanın, milletin efendisi köylümüz ve çiftçilerimizle, besicilerimizle buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

  Biga, yılda iki hatta üç fuarı yapabilecek potansiyele doğru hızla ilerliyor. Hatta bu yönde talepler de alıyoruz ve değerlendiriyoruz.

 Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bizler ticaret ve sanayi erbabı olarak, Türkiye’mizin 2023 vizyonuna uygun olarak yatırımların ve istihdamın artması, ticaretin gelişmesi, ihracat hacminin büyümesi; özet olarak ülkemizin kalkınması, vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek, gelişmiş ülke standartlarına ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

  Biga girişimcilik kültürünün var olduğu bir coğrafya. Odamız adeta bir girişimci fabrikası. 2013 yılından bu yana KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte yaptığımız 27 eğitimde 560 girişimci ile iş dünyasına önemli katkılar sağladık.

TOBB Çanakkale Genç ve Kadın Girişimciler kurullarımızı da oluşturduk ve başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

  Biga’daki sanayi yatırımları gün geçtikçe artıyor. Biga bir cazibe merkezi. Bugün, 1 ve 2 no.lu küçük sanayi sitelerimizde 1500 kişi istihdam etmekte.

  3 no.lu küçük sanayi sitesi ve Ticaret Borsamız tarafından Çanakkale yolu üzerinde yeni bir zahireciler sitesi kurulması çalışmaları da devam etmekte.

  Biga Organize Sanayi Bölgesi’ne genişleme sahası dahil edilmiş durumda. İdari ve teknik süreçler devam ediyor.

  Biga’nın önemli tarihi ve turistik zenginlikleri de bulunuyor. Parion antik kenti. Priapos antik kenti harabeleri. Granikos savaş alanı. Nilüfer gölü. Mavi bayraklı plajları ve şifalı termal suyumuz ve kaplıcamız da mevcut. Kırsal turizme uygun köylerimiz… ve daha pek çok alan… Yapacağımız tanıtım faaliyetleri ile bundan böyle ülke turizminden daha fazla pay almayı arzu ediyoruz.

  Biga, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin güzide eğitim birimlerine ev sahipliği yapıyor. Üniversitemizin Biga Ağaköy’deki Prof. Dr. Ramazan Aydın yerleşkesinde bulunan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1994’ten bugüne, yedi bölümde 5800’ü aşkın öğrenciye hizmet veren ve önemli iş insanlarını yetiştirmiş bir kurum haline geldi.

  Bunun yanısıra 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak başlayan eğitim birimimiz, 2018’de Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüşmüş, bu dönem başında geçmiş oldukları yeni binalarında, iki bölümde 812 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına devam etmekte.

  1990-1991 yılından itibaren ilçemizde hizmet vermekte olan Biga Meslek Yüksekokulu da 20 programda 1600’ü aşkın öğrencisi ile Ağaköy yerleşkesindeki yeni binasına geçmeyi bekliyor.

  Ayrıca fakültelerimizin lisansüstü programları da yüksek lisans ve doktora seviyesinde farklı yerlerden gelen çok sayıda öğrenciye hizmet veriyor.

  Yapılan üniversite-sanayi işbirliği protokolleri ve geliştirilen projelerin de katkısı ile önümüzdeki dönemlerde Ağaköy yerleşkesi toplam iki fakülte, bir meslek yüksekokul ve 8500’e yaklaşan öğrenci sayısına sahip, farklı yatırımları çekebilecek ve gelişme potansiyeline sahip büyük bir üniversite kampüsü olmaya adaydır.

  1915 Çanakkale Köprüsü yükselmeye başladı… Köprümüzün inşaatı hızla ilerliyor. Kadim İPEK YOLU bu köprü ile kesintisiz hale gelecek ve adeta yeniden canlanacak ve hayat bulacak. Bu bağlantı yakın ve uzak çevresine önemli katkılar sunmaya şimdiden başladı bile… Allah bitirmeyi ve Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında 2023 yılında hizmete girmeyi nasip etsin inşallah… Bu ve benzer birçok projenin mimarı Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye buradan şükranlarımızı ve selamlarımızı sunuyorum. Allah, yar ve yardımcısı olsun.

 

ÜRETİM YOKSA, KALKINMAK HAYALDİR

  Üretemediğiniz taktirde, sadece tüketici olarak kalırsınız. Bugün şartlar üretmek ve yatırım yapmak için zorlaşsa da, maliyetler katlansa da, üretmekten başka şansımız yok.

  Evet, Bakanlıklarımız da bu durumun farkında ve ciddi çalışma içindeler. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ni açıkladı. Sanayi 4.0 sürecinde üretimdeki dönüşümün farkındalığı ile “Teknoloji odaklı sanayi hamlesinin başlatılacağı ve 300’den fazla ürün grubunun Türkiye’de üretilmesi hedeflerini kamuoyu ile paylaştı. Dijital dönüşüme hız verecek söz konusu stratejilerin, kağıt üstünde kalmaması en büyük dileğimizdir.

  Bir diğer açıklama Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’dan geldi. Küresel ticaretin daraldığı bir süreçte paylaşılan, İhracat Ana Planı’nı ve içeriğindeki 17 hedef pazar ile 5 hedef sektör yaklaşımını çok önemsiyoruz. (Sektörler: makine, otomotiv, elektrik-elektronik, kimya ve gıda endüstrisi)

  En büyük pazarımız başta Almanya olmak üzere AB ekonomisi küçülmeye devam ederken; verilecek destekler ile ihracat alternatif rotasını bulacak, katma değeri daha yüksek ürün ihracatı artarken, ihraç pazarlarımızda da genişleme mümkün olacaktır.

  Biga tarihsel olarak ticaret kültürüne sahip bir kent. Güney Marmara’nın ticaret merkezi olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Biga Fuarı da kendi öz gücü ile gelişerek, 100 binden fazla ziyaretçisiyle, örnek bir fuar haline geldi. Fuarı’mızın Bigamıza, Güney Marmara’ya ve ülkemize hayırlı işler, bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Katılımcı firmalarımıza, ziyaretçilere ve siz tüm misafirlerimize, Biga TSO adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

  Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendi, TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, yoğun programları nedeniyle fuarımıza katılamadıklarından dolayı başarı dileklerini ve selamlarını gönderdiler.

  1 Ekim’de yeni yasama dönemi açıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Milletvekillerimiz Kızılcahamam’da kampta. Başta AK Parti Grup Başkan vekili Sayın Bülent Turan’a ve Çanakkale Milletvekillerimizin tümüne Bigamız ve bölgemiz için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı şahsım ve iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

  Sayın Kaymakamımızın şahsında Biga’daki tüm kamu birimlerine, Belediye Başkanımızın şahsında Biga Belediyesine, Biga Ticaret Borsamıza, Biga Ziraat Odamıza ve diğer tüm odalarımıza, derneklerimize ve paydaşlarımıza değerli katkıları ve işbirliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

  Fuar açılışımızı onurlandıran başta Sayın Valimize Biga vizyonuna katkılarından dolayı, şahsım ve Odamız adına tekrar şükranlarımı sunuyorum. Fuarımızda stand kurarak ürün ve hizmetlerini sergileyen tüm firma, kurum ve kuruluşlarımızın başarılı ve verimli bir fuar geçirmesini temenni ediyorum. Ziyaretçilerimize yararlanacakları, beklentilerini karşılayacakları keyifli bir fuar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi şahsım ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

  Biga Fuarı açılış töreninde ayrıca Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu da birer konuşma yaptı ve ardından fuarın açılış kurdelası kesilerek fuar alanında yer alan standlar ziyaret edildi.

#çanakkale #bigafuarı #güneymarmara #tkdk #kosgeb #bigatso #çan #bigaticaretborsası #ismailkaşdemir #çomü #güncel #haber #bigabelediyebaşkanı #bigakaymakamı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti