Advert
Advert
Advert

CUMHURİYET TARİHİ BİR KÜLLİYATIN ADIDIR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

CUMHURİYET TARİHİ BİR KÜLLİYATIN ADIDIR
CUMHURİYET TARİHİ BİR KÜLLİYATIN ADIDIR Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2636 kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
 29 Ekim, İstiklal mücadelemizin Cumhuriyetle taçlandığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilanıdır. 29 Ekim, bu topraklar üzerinde emelleri olanların her türlü senaryolarını tarihe gömen bir meydan okumadır.
Cumhuriyetimiz, 96 yıllık bir serüvenden çok daha fazlasını ifade eder. Cumhuriyet; Çanakkale Destanı, Sakarya Meydan Muharebesi ve yurdun dört bir yanında verilen Kurtuluş mücadelemiz sonucu ebediyete kadar sürecek bir kazanımdır. Bununla birlikte Cumhuriyet; 2200 yılı aşkın devlet geleneğimiz, bin yıllık Selçuklu ve 6 asrı aşkın Osmanlı mirasımız ile bir milletin destansı direnişini ve mücadelesini kapsayan tarihi bir külliyatın adıdır.
29 Ekim, aynı zamanda bize sorumluluklarımızı hatırlatır. Zorlu bir sürecin ardından kurularak bizlere emanet edilen Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak asli görevimizdir. 17 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitim, sağlık, ulaşım, sanayi, ekonomi ve teknoloji gibi her alanda hayata geçirdiğimiz dev atılımlar, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılına ilişkin ortaya koyduğumuz hedeflerimiz bu vizyonun yansımasıdır. Dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı salt kutlamaktan öte uluslararası her alanda güçlü bir iddia ortaya koymak, ülkemizi hak ettiği şekilde muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Cumhuriyet, elbette kolay kurulmadı. Büyük bedeller ödeyerek, büyük fedakarlıklarla kuruldu. Dolayısıyla ülkemizin bekasını, milli güvenliğimizi ve milletimizin huzurunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna müsaade etmedik, etmeyiz. İlk gün gösterilen azmi, inancı, mücadeleyi ve kararlılığı devam ettiriyoruz. Dün 15 Temmuz’da milletçe nasıl bir duruş gösterdiysek, bugün de Doğu Akdeniz’de, Suriye, Irak gibi güney sınırlarımızda aynı tavrı ortaya koyuyoruz.
Bu duygularla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

 

 

#çanakkale #akparti #bülentturan #29ekimcumhuriyetbayramı mesaj güncel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti