Advert
Advert
Advert

Engelli Çiftçi, Hibe Desteği İle Koyun Yetiştirecek

İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik duyurduğu proje hibe desteklerine başvuran ve destekten yararlanmaya hak kazanan Engelli Hüseyin Çakıcı ile İl Müdürlüğümüz arasında sözleşme imzalandı.

Engelli Çiftçi, Hibe Desteği İle Koyun Yetiştirecek
Engelli Çiftçi, Hibe Desteği İle Koyun Yetiştirecek Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 37391 kez okundu.

İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik duyurduğu proje hibe desteklerine başvuran ve destekten yararlanmaya hak kazanan Engelli Hüseyin Çakıcı ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme için İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ve proje sahibi Hüseyin Çakıcı Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde bir araya geldi.

Engelli vatandaşların kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarına, işe ve iş yerine uyum sağlamalarına ve istihdamlarına yardımcı olma amacıyla verilen desteğe başvuran Hüseyin Çakıcı Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay Beldesinde kendi arazisinde kuracağı çiftlikte 20 merinos koyun, 1 merinos koç ve 3 metre yemlik için 35.000 TL hayvan alım desteği, geri kalan kuruluş destekleri olmak üzere toplam 43.000 TL hibeden yararlanacak.

Çiftçiye hayırlı olsun dileğinde bulunan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan:

‘‘Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonumuz her yıl, yılda 2 dönem proje çağrısında bulunuyor. Proje başvuru rehberi ve talep edilen belgelerimiz ise başvuru dönemlerinde web sitemiz iskur.gov.tr adresinden duyuruluyor. İşte bu yıl duyurduğumuz 1. dönem desteğine Çanakkaleli hemşehrimiz Hüseyin Çakıcı da başvurdu. Proje şartları incelendi, komisyon onayı aldı ve proje bu attığımız imzalarla da resmiyete kavuştu. 20 koyunumuzun bereketiyle artması, beldemize ekonomik kazanç getirmesi ve çiftliğimizin büyümesi en büyük temennimiz. Bu projeyle birlikte tüm engelli ve eski hükümlü hemşehrilerimize girişime teşvik edici hibe desteklerimize başvurmaları konusunda çağrıda bulunuyorum.’’ dedi.

Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren proje sahibi Hüseyin Çakıcı: ‘‘Aldığımız destekle 20 koyunla adım atacağımız 200 m2’lik kendi damımızda 14 ayda 2 doğum sağlayarak 5 senede yaklaşık 300 koyuna ulaşmayı hedefliyorum. Yerimizde her şey hazır. Yem ve ot tedarikimiz olsun, anlaşma yapacağımız diğer firmalar olsun her şeyi bir araya getireceğiz ve kısa sürede işletmeyi büyüteceğiz inşallah. Engelli ve Eski Hükümlü hibe destekleri, girişim yapmayı düşünenler için çok güzel bir başlangıç. Ben de kendi çevremi, köylülerimizi bu destekten faydalanmaları yönünde teşvik edeceğim.’’ açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #İŞKUR #Engelli #Çiftçi #HibeKredisi #AliÇalışkan #HüseyinÇakıcı #Sözleşme #Güncel #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti