Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı İlk Öğrencilerini Karşıladı

YÖK nezdinde alınan izinlerin ve akademik kadro çalışmalarının tamamlanması sonucu bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayan ve 20 öğrencilik kontenjanının tamamının dolduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarının, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alması nedeniyle, Troia Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı İlk Öğrencilerini Karşıladı
ÇOMÜ Devlet Konservatuarı İlk Öğrencilerini Karşıladı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 4111 kez okundu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Küçüköncü ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı’ndan Dr. Öğr. Üyesi  Bahadır Çokamay, Öğr. Gör. Barış Karabulut, Öğr. Gör. Ulaş Çabuk tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.      

“Çanakkale hedefimdi ve hedefimi gerçekleştirdim”

ÇOMÜ Devlet Konservatuarının ilk öğrencilerinden Mert Çekiç programda yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada olmaktan çok mutluyum. Ben Ayvalık Güzel Sanatlar Lisesi mezunuyum. Kendimi şanslı hissediyorum. Çanakkale Konservatuar hedefimdi ve hedefimi gerçekleştiriyorum. 4 yılın sonunda, iyi bir keman sanatçısı olmak için çabalayacağım. ÇOMÜ Devlet Konservatuarından ilk bizler mezun olacağız bu da oldukça gurur verici” ifadelerinde bulundu.

“Bilgi, sanat, teknik; her anlamda sanatın yolcusuyuz”

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Küçüköncü, “Bilgi, sanat, teknik her anlamda sanatın yolcusuyuz” diyerek bölüm hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

 “ÇOMÜ’de sanat alanında, öncelikle 1996 yılında Müzik Öğretmenliği bölümünü kurduk. 2009 yılında Devlet Konservatuarını kurmamıza rağmen ilk defa, ancak bu sene özel yetenek sınavı ile öğrenci alabildik. 20 öğrencimiz bu sene eğitim-öğretime başlayacaklar. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her yerinden kayıt yaptıran öğrencilerimiz ile bölümümüz %100 doluluk oranına ulaştı. Her bir öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat programda yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Değerli sanat öğrencileri, ilk kez öğrenci aldığımız konservatuvarımıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyoruz. Sizler çok kıymetli bir ilde eğitim alacaksınız. Bu eğitimi alırken Çanakkale Ruhunu gözetmenizi isterim.

Yüz yüze eğitim yaptığımız ender gruplardan birisiniz. Bizim arzumuz, öğrencilerimiz ile bu üniversiteyi süslemek. Öğrenci olmadan üniversitelerin, okulların ne tadı ne tuzu olur. Daha konservatuara ilk adımınızı attığınız andan itibaren yüz yüze eğitim almanız sizleri çok önemli bir noktaya taşıyor.

“ÇOMÜ Konservatuar olarak bölgede ses getirelim”

Birkaç sene içerisinde, ÇOMÜ Konservatuar olarak bölgede ses getirelim. Ulusal değil, uluslararası konserler verelim. Gelecekte büyük insanlar olmak istiyorsanız çalışın ve bu işe ruhunuzu verin. Zaten özel yeteneklerinizle geldiniz ve bunu maksimum düzeye çıkarmak için gece gündüz gayret etmelisiniz.

Bu yıl konservatuar ilk kez öğrenci almasına rağmen %100 doluluk oranıyla bizi memnun etti. Sizler, sanatınız, eğitiminiz ve ahlakınızla pek çok kişiye örnek olacaksınız. Mezuniyetinize kadar pek çok faaliyette bulunacaksınız. Dilerim ki Çanakkale’nin adını tüm dünyada duyuralım. Bu konuda sizlere güveniyor ve başarılar diliyorum. Sizleri, bu güzel şehri, bu güzel üniversiteyi kazandığınız için tebrik ediyorum.”

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇOMÜ #ÇOMÜRektörü #SedatMurat #ÇOMÜDevletKonservatuarı #YÖK #Öğrenci #Yetenek #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti