Advert
Advert
Advert

Büyük Usta Enver Türkileri'yi Kaybettik

Rahmetli Naim Süleymanoğlu'nun 10 yaşından beri yarışmalarda ve kırdığı tüm rekorlarda arkasında duran büyük hoca Enver Türkileri bugün Allah'ın rahmetine kavuşmuştur.

Büyük Usta Enver Türkileri'yi Kaybettik
Büyük Usta Enver Türkileri'yi Kaybettik Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 13919 kez okundu.

 1989'dan 2005 yılına kadar Türkiye Milli Takımı'n baş antrenörü olup Naim Süleymanoğlu'ndan Halil Mutlu'ya tüm sporcuların rekorlarında pay sahibi olmuştur. 2005'ten itibaren de Kazakistan  Milli Takımı'nda baş antrenörlük yapmıştır. 2012 Londra Olimpiyatları'nda da Zulfiya Chinshanlo dünya rekoru kırarken yaşının ve atlattığı kemik kanserinin yüzünden tek omzunun altındaki koltuk değneğine rağmen arka tarafta durmaya devam etmiştir.

 2004 yılında görevden alınan antrenör Enver Türkileri, sıfırdan devraldığı Kazakistan Halter Milli Takımı'na, Londra Olimpiyatları'nda 4 altın madalya kazandırdı.

Doğup büyüdüğü Bulgaristan'da, 25 yıl halter antrenörlüğü yaptı ve çok büyük başarılar elde etti. Enver Türkileri, zorunlu göçün yaşandığı 1989 yılında Türkiye'ye geldi. Kendisiyle birlikte Bulgaristan'da çalıştırdığı pek çok sporcusunun da Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye'de de çok büyük başarılar elde ettiklerini hatırlatmakta Türkileri: İl

Antrenörlüğü esnada 22 dünya, 13'de olimpiyat şampiyonu yetiştirdi. Antrenörlükteki başarısının sırlarını açıklarken, günde toplam 8 saatlik 3 antrenmanı içeren çok ağır bir çalışma sisteminin bulunduğunu söylerdi.

Unutulmaz halter antrenörümüz Enver Türkileri :

“Görev yaptığım her yerde, bu tempoya ayak uydurabilecek sporcularla çalışırım. Sistemim dünyanın en ağır çalışma sistemidir. Fakat başarımın asıl sırrı, sporcuyu henüz 10-12 yaşlarındayken keşfetmem ve onu sıfırdan alıp şampiyonluklara ulaştırmamdır.

Naim'i ilk keşfettiğimde o zaman 118 santimetre boyunda 24 kilo ağırlığındaydı. Onu mahallesinde 3 ay izledim. Arkadaşlarıyla diyaloglarını gözlemledim. Kendisinde bir liderlik vasfı olduğunu, özgüvenini gördüm. Özgüven bu yaşlarda ortaya çıkıyor zaten. İşin sırrı buradaydı. Şampiyonluklar için fiziksel güç kadar, mental hazırlık ve kişilik önemli.

Türkiye'de 15 sene çalıştım. Bu süre içinde benimle birlikte olan antrenörler var. Fakat maalesef hiç biri benim inceliklerimi kavrayamadı. Buna üzülüyorum. Yalnız antrenmanda ne yaptığıma baktılar. Olayın bu yönüne kimse bakmadı, kimse kavrayamadı. Benim tarzım bir sporcuyu sıfırdan keşfederek yetiştirmek ve şampiyonluğa ulaştırmaktır. Bugüne kadar hep bunu yaptım. Diyordu....

 

 

 

 

Haber Merkezi: Ahmet Uslu 

Tarihçi Yazar Hukukçu

 

#Çanakkale #EnverTürkileri #NaimSüleymanoğlu #MilliTakım #Antrenör #Halter #Bulgaristan #Spor #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti