Advert
Advert
Advert

2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü Konferansı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü” Konferansı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ertem’in katılımıyla gerçekleşti.

2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü Konferansı Gerçekleştirildi
2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü Konferansı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 3905 kez okundu.

Moderatörlüğünü Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Senil Ketenciler’in yaptığı ve pandemi koşullarından dolayı internet üzerinden gerçekleşen konferansa, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ÇOMÜ senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, pandemi koşullarında da teknolojik dönüşümle etkinliklerin verimli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür, değişen dünyada öğrencilerin de bu değişime ayak uydurmaları için donanımlarını arttırmaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ertem, günümüzde teknolojinin her alanda etkinliğini artarak sürdürdüğünü dolayısıyla bilgiye ulaşmanın daha kolay hale geldiğini vurgulayarak şöyle devam etti;

''Burada önemli olan nitelikli bilgiye ulaşıp bunu doğru yorumlayabilmek. Dünya ilerlerken, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke kavramlarını geride bırakıyoruz. Ulus Devlet- Sosyal Devlet olgusu yeniden tanımlanıyor. Şehirleşme, teknolojinin etkenliğiyle, yerini küçük yerlerde yaşamlara bırakıyor. Eski mesleklerin yerini yapay zeka, makine öğrenmesi, data analistliği gibi teknoloji yoğun meslekler almaya başladı.”

Öğrencilere de önerilerde bulunan Dr. Cemil Ertem, “Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de değişim başlıyor. Gençlerimizin bu değişime hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi için eğitimlerini bu yeniliklere göre şekillendirmeleri gerekmektedir'' dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇOMÜ #Türkiye #Ekonomi #Pandemi #Konferans #SuatUğur #CemilErtem #LapsekiBelediyeBaşkanı #EyüpYılmaz #Akademisyenler #Öğrenci #Gündem #Güncel #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti