Advert
Advert
Advert

Toplu Sözleşme İmza Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kentsel Hizmetler Tic. ve San. A.Ş ile DİSK Genel-İş arasında toplu sözleşme imza töreni, Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplu Sözleşme İmza Töreni Gerçekleştirildi
Toplu Sözleşme İmza Töreni Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2255 kez okundu.

Tören öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile makamında bir araya geldi. Başkan Gökhan, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, karşılıklı görüşmenin ardından toplu sözleşme imza törenine geçildi.

Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerindeki törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Çanakkale Kentsel Hizmetler işçileri katıldı.

 

“Şirket İşçilerini Kadrolu İşçiler ile Aynı Seviyeye Getirmeye Çalıştık”

Törende ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplu sözleşmenin Kentsel Hizmetler Tic. ve San. A.Ş ile DİSK Genel-İş arasında gerçekleştiğini ve 698 işçiyi kapsadığını belirtti. Yaklaşık 6 aylık detaylı bir çalışma ile sözleşmenin bugünkü halini aldığını belirten Başkan Gökhan, “Aynı işi yapan, aynı unvanda, aynı kıdem yılına sahip arkadaşların farklı ücrette olması rahatsızlık yaratıyordu. Ama artık bu farklılıkları kaldırdık. Şu an itibariyle bu iyileştirmelerle en düşük maaşımız 3.187,72 TL oldu, en yüksek maaşımız ise 5.098,54 TL olarak tespit edildi. En düşük maaş, son asgari ücretten 1 ay önce başladı. Tabi çıplak maaştan söz ettim; ikramiyeler, diğer iyileştirmelerle birlikte bu rakam yükselebiliyor; 3 bin 600 TL'den 5 bin 800 TL'ye kadar çıkabilme şansı oluyor. Herkesin kıdemine göre değişebiliyor. Dolayısıyla Çanakkale Belediyesinde kadrolu olarak çalışan işçi arkadaşlarımızla aynı seviyelere getirme durumunda olduk. Daha önce Yüksek Hakem Heyetince uygulanan toplu iş sözleşmesinde yer almayan yardımlar vardı. Doğum yardımı, evlenme yardımı, sünnet yardımı, afet yardımı, engelli çocuğu olanlara ödenen engelli yardımı gibi yardımlar da toplu sözleşmeye eklenmiş oldu.” dedi.

“Önceliğimiz Çalışanlarımızın Maaşlarını Ödemek”

Başkan Gökhan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şu an pandemiden dolayı Belediyenin gelirleri de azaldı ama bizim burada bahanemiz olamaz. İşçilerimizin haklarını öteleme şansımız yok. Dolayısıyla biz de o anlayışla yaklaştık ve sonuç itibariyle bütçemizin el verdiği oranı sonuna kadar kullanarak, bu çalışmamızı tamamladık. Benim için temel prensip; her ay her şeyden önce ilk yapacağımız iş çalışanlarımızın ücretlerini ödemektir. Mali Hizmetlere verdiğim talimat budur. Önce işçilerimizin, memurlarımızın ücretlerini temin etmek için çaba gösterilir. İkramiyeyi sonra verebiliriz, başka destekleri sonra verebiliriz ama önce o ayki temel ücretlerini almalılar. İnsanlar çünkü emeklerini veriyorlar. Bu bağlamda sunabildiğiniz yegane varlık emeğiniz. O emeğin karşılığı da mutlaka verilmelidir. Ve biz hep emekten yana tavır koymuşuzdur” dedi. Başkan Gökhan konuşmasını sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

 

“Başkanımıza Emek Dostu Anlayışı Nedeni ile Teşekkür Ederiz”

Törende konuşan DİSK Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise, pandeminin hakim olduğu zorlu süreçte gerçekleşen toplu sözleşmede emeği bulunan herkese teşekkürlerini sunarak, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a da sergilenen emek dostu anlayıştan dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti. 

“Toplu İş Sözleşmelerinin Pandemi Sürecinde Daha Da Önemli Hale Geldi”

Son olarak bir konuşma yapan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, emek mücadelesinde önemli bir yeri olan toplu iş sözleşmelerinin pandemi sürecinde daha da önemli hale geldiğini söyledi. Çerkezoğlu, “Bir pandemi sürecindeyiz. Bu süreç bize sağlığımızın değerini öğretti. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Pandemi ayrıca, işçi sınıfının üzerindeki görünmezlik örtüsünü kaldırdı. Olağan dönemde çok farkında olmadığımız şeylerin, işçilerin, emekçilerin alın teriyle yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bizi tedavi eden, sağlığımıza kavuşturanların, kentlerimizi, sokaklarımızı temizleyenlerin, çöplerimizi toplayanların, parklarımızı, bahçelerimizi güzelleştirenlerin, ekmeğimizi pişirenlerin, buğdayı ekenlerin, yani ne varsa hayata dair, her şeyi üreten işçi sınıfının, emekçilerin üzerindeki görünmezlik örtüsünü kaldırdı aslında pandemi. O nedenle, bu toplu iş sözleşmesi bu zorlu pandemi sürecinde bir taraftan ülkenin ekonomik krizi bir taraftan pandemi ile birlikte ağırlaşan bu süreçte çok daha fazla önemli. Bu yüzden ben bu toplu iş sözleşmesinin oluşmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atıldı.

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇannakkaleBelediyesi #ÇannakklaeBeldiyeBaşkanı #ÜlgürGökhan #DİSK #DİSKBaşkanı #ArzuÇerkezoğlu #ÇanakkaleKentselHizmetler #İşçiler #Toplu #Sözleşme #TürkiyeDevrimciİşçiSendikalarıKonfederasyonu #RemziÇalışkan #İmz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti