Advert
Advert
Advert

Başkan Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

 Başkan Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı
 Başkan Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2437 kez okundu.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak ilan edilen İstiklal Marşı’mız; milli mücadele ruhuyla kaleme alınan, milli birlik ve bütünlüğümüzün çok önemli simgelerinden biridir.

Vatansever bir şairin muazzam tasviriyle; işgal altında olunsa dahi Türk milletinin ve kahraman Mehmetçiklerin hiçbir kuvvete teslim olmayacağına dair çelikten iradesinin, birlik ve beraberliğin öneminin, vatan ve bayrak sevgisinin her şeyden üstün olduğunun, bu uğurda feda edilenlerin ve bağımsızlık emelinin can bulmuş ve ölümsüzleştirilmiş halidir İstiklal Marşı.

Her satırında barındırdığı kıymetli anlamlar ile birlikte, Milli Mücadele yıllarının tüm zorlukları, acıları, kayıpları, kahramanlıkları, başarıları ve zaferleriyle yoğrulmuş engin bir mirası da geleceğe taşımaktadır Marşı’mız. Dolayısıyla her nesilde başta gençlerimiz olmak üzere her yurttaşın irdelemesi, idrak etmesi ve içselleştirmesi gereken çok önemli bir eserdir.

Ülkemizin içinden geçtiği milli mücadele yıllarının ağır koşullarında yazılan ve vatanseverliğin, ilelebet bağımsızlık ve egemenlik hedefinin ilmek ilmek işlendiği satırlardan oluşan İstiklal Marşı’mızın kabulünü en içten duygularımla kutluyor; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman Mehmetçiklerimizi ve elbette her okunduğunda vatan sevgisinin o büyük coşkusunu yüreğimizde hissetmemize vesile olan satırların kalemi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

#Çanakkale #ÇanakkaleBelediyeBaşkanı #ÜlgürGökhan #İstiklalMarşı ##MehmetAkifErsoy #12Mart1921 #TBMM #MilliMarş #Gündem #Güncel #Haber #Kutlama #Mesaj
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti