Advert
Advert
Advert

Gemilerde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Tiyatro Gösterimi

Gemilerde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Tiyatro Gösterimi
Gemilerde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Tiyatro Gösterimi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1769 kez okundu.

Bilindiği üzere 2021 yılı “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Yılı” olarak belirlendi. İstiklal ve İstikbal mücadelesinin en çetin günlerinde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın, Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yılında; 12 Mart’ta gemilerimizde "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” temalı mini tiyatro oyunları düzenlenecektir.

Sürgün tiyatro oyununda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran İbrahim Öner’in, yine “Mehmet Akif” rolüyle yer alacağı mini tiyatro oyunlarında, birbirinden değerli tiyatro oyuncuları yer alacaktır.

12 Mart Cuma günü saat 11.00 itibariyle; Lapseki-Gelibolu hattında 4 gemide, Çanakkale-Eceabat hattında 2 gemide, Kabatepe-Gökçeada hattında karşılıklı birer seferde, günün bir bölümünde Çanakkale İskelesi yolcu salonunda, "12 Mart İstiklal Marşı’nın 100. yılı” etkinlikleri kapsamında saat 15.30’da Lapseki adlı gemimizde gerçekleştirilecek organizasyonda olmak üzere, 10 kişilik tiyatro ekibiyle “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” temalı tiyatro oyunları sahnelenecektir.

Sefer esnasında gemi üzerinde gerçekleştirilecek birer kişilik oyunlarda, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından anılar canlandırılacak, yolcularımıza o zamanlar duygulu bir şekilde yansıtılmaya çalışılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakale #İstiklalMarşı #MehmetAkifErsoy #12Mart #Gemi #100.yıl #Tiyatro #GESTAŞ #Gündem #Güncel #Haber #MilliMarş
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti