Advert
Advert
Advert

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Gerçekleştirildi

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Gerçekleştirildi
İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 5109 kez okundu.

Pandemi sebebiyle ÇOMÜ TV üzerinden canlı yayın bağlantısıyla gerçekleştirilen konser, İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından başladı.

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları, Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Arif Edip Aksoy programda yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek gençlere; “Üstat Mehmet Akif Ersoy’un Sefahat kitabını okumak bu yıl esas görevlerimizden biri olsun” diyerek kitabın içeriği hakkında bilgiler verdi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak konuşmasında şunları aktardı:

“Kahraman Milletimizin bağımsızlığımız ve bayrağımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı'mızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir.

İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır.

Bu duygularla, hem bu yüce destanı yazan İstiklal Şairi, hem de bu destanı yazdıran sayısız vatan kahramanını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, şanlı bayrağımızın göklerde, İstiklal Marşı’mızın dillerde, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzde ebediyen var olmasını diliyorum.”

Prof. Dr. Bünyamin Bacak:

“Organizasyona emek veren başta ÇOMÜ Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen olmak üzere konuk sanatçılarımız; Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Çağatay Aztur, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’ndan Sanatçısı Tevfik Bilen, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Kutay Aztur, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Öğretim Görevlisi Nurten Yılmaz, Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Öğretim Görevlisi Kenan Savaş, ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğretim Görevlisi Bahadır Çokamay’a teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, konuk sanatçılara günün anısına teşekkür belgesi verilmesinin ardından gerçekleşen anma konseriyle sona erdi.

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇOMÜ #Pandemi #ÇOMÜTV #İstiklalMarşınınKabulü #MehmetAkifErsoy #Anma #Konser #ÇOMÜRektörYardımcısı #BünyaminBacak #Gündem #Güncel #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti