Advert
Advert
Advert

Turan: ‘Çanakkale’nin Değerlerine Değer Katmaya Devam Ediyor’

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan coğrafi tescili onaylanan Geyikli Zeytinyağı ve Yenice Kapya Biberi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Turan: ‘Çanakkale’nin Değerlerine Değer Katmaya Devam Ediyor’
Turan: ‘Çanakkale’nin Değerlerine Değer Katmaya Devam Ediyor’ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2200 kez okundu.

Coğrafi tescil almanın önemine değinen Turan: “Coğrafi tescil sadece bir üreticiyi değil, belirli şartlar altında üretim yapan herkesi korur. Ürünlerin coğrafi tescile sahip olmasıyla ürünün kalitesinin korunması, bilinen özellikte üretimin sağlanması ve ülkenin milli ve kültürel değerlerinin korunması sağlanır.

Çanakkale’miz birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte tarım ürünleriyle de adından söz ettiren bir şehir. Çanakkale’mizin tarımı günden güne güçlenerek yoluna devam ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkta yapılan yatırımların desteklenmesi, teşvik edilmesi çok önemli. Daha önce Bayramiç Beyazı’nın coğrafi işaret tescilinden sonra 4 farklı çeşide ait Bayramiç Beyazı fidan sertifikasyon tescili gerçekleşmişti. Şimdi de Geyikli Zeytinyağı’nın ve Yenice Kapya Biberi’nin markalaşması için en önemli adım olan coğrafi işaret alındı. Bu ürünlerimizin hem yurt içinde hem de dış pazarda konumunu güçlendirecek önemli bir adım. Geyikli’miz, Kazdağları’nın denize açılan kapısı, adeta turizm cenneti bir yer. Yenice’miz de kadim bir tarihe sahip, Çanakkale’mizin en zengin bitki örtüsüne sahip bir merkez. Bundan sonra bu ürünler tüm dünyada Geyikli ve Yenice ismiyle anılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Lapseki Şeftalisi, Bayramiç Tahin Helvası ve Bayramiç Kazdağları Zeytinyağı'nın ise coğrafi tescili için müracaatlar yapıldı, süreç devam ediyor. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte Çanakkale’mizin tüm değerlerinin hak ettiği değeri bulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #AKPartiÇanakkaleMilletvekili #CoğrafiTescil #GeyikliZeytinyağı #YeniceKapyaBiberi #Milli #Kültürel #Tarım #Tarihi #Doğal #Üretim #Gündem #Güncel #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti