Advert
Advert
Advert

İskenderoğlu; Çanakkale’nin Bir Değeri Daha Tescillendi

Yenice Kapya biberi, coğrafi işaret tescilini aldı. Çanakkale’nin 7 ürününün tescil edildiğini hatırlatan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Bu ürünlerimizde insanlar Yeniceyi, Çanakkale’yi görecekler.

İskenderoğlu; Çanakkale’nin Bir Değeri Daha Tescillendi
İskenderoğlu; Çanakkale’nin Bir Değeri Daha Tescillendi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1708 kez okundu.

Çanakkale’mizi daha çok tanıyacaklar. Buranın sadece tarımına değil turizmine de katkı sağlayacak.” dedi.

“Yüreğimiz bu topraklar için atıyor”

10 Mart 2021’de coğrafi işaret tescili alan Yenice Kapya Biberi tanıtım programı yapıldı.  Programda konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’nin havasıyla, suyuyla toprağı, tarımıyla, yetiştirtilen her bir ürünüyle marka değere sahip olduğunu kaydetti.

Gece gündüz demeden Çanakkale’nin tanıtımı için çalıştıklarını söyleyen İskenderoğlu, “Yüreğimiz bu topraklar için atıyor. Bu topraklar için yüreğiniz atıyorsa mesele tamamdır. Bugün biz bir ekibin parçasıyız. Ben de, kıymetli Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan da kıymetli hemşerilerimizin desteğinizi isterken, Çanakkale’nin hizmetkârıyız derken aslında daha çok üreten Çanakkale için desteğinizi istiyoruz. Tarım ve tarım ürünlerinde çok iyi bir konumdayız. Ziraat Odası başkanımız, coğrafi işaretin önemini fark etti. Müracaatını yaptı. Takiplerini yaptık ve coğrafi işaret tescilini almış olduk. Coğrafi işaret tescili çok kıymetli. Ürünümüzün kaynağını, özelliklerini, nerede üretildiğini, nereye ait olduğunu gösterir. Aslında nüfus kağıdı gibidir. Şimdi Kapya biberle aldığımız tescil sonrasında bu ürünlerimizde insanlar Yeniceyi, Çanakkale’yi görecekler. Çanakkale’mizi daha çok tanıyacaklar. Buranın sadece tarımına değil turizmine de katkı sağlayacak.” dedi.

Coğrafi işaret tescilli ürünlerin piyasa rekabeti için önemli bir adım olduğunu da söyleyen İskenderoğlu, “Çünkü bu ürün, buranın şeceresini gösteriyor. Pazarlama gücümüzü kat kat artıracak. Kapya Biber Yenice’mizde, Türkiye'de kırmızı biber olarak coğrafi işaret tescilini alan ilk ürün. Özellikle bu çok kıymetli. Çanakkale’de 6 ürünümüz coğrafi işaret aldı. 7. Ürün Yenice Kapya Biberimiz. Bu bağlamda hepinize teşekkür ediyorum. Elini taşın altına koyan, üniversitemizden, Ziraat Odasına, Belediyemize, İl Müdürümüze, Sayın Valimize, Kaymakamımıza, kıymetli Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a çok teşekkür ediyorum. Çanakkale için çalışıyoruz, üretiyoruz.” diye konuştu.

Çanakkale her alanda hızla gelişiyor

Çanakkale’de yatırımların hızla sürdüğünü de hatırlatan İskenderoğlu, “Geçtiğimiz hafta 18 Mart törenlerinde, Meclis Başkanımız  Sayın Mustafa Şentop’un katılımlarıyla şehit ve gazilerimizi bir kez daha andık. Şehitler diyarı bu topraklara dev eserler kazandırıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü kırmızı-beyaz, al bayrağın renginde simgelerin köprüsü olarak inşası hızla devam ediyor. İki ayak Aralığı 2023 metre yani. Yani cumhuriyetin 100'üncü yılını temsil ediyor. Bir uçtan bir uca Avrupa'dan Asya'ya uzantısı 4600 metre. Şehitler Diyarı Çanakkale'ye yakışır. İnşallah önümüzdeki yıl 18 Mart 2022 yılında hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde açılışını yapacağız. Aynı hızla Ezine gıda OSB’miz devam ediyor. Burası 91 fabrikanın olacağı bir merkez olacak.  İşte o zaman Yenice biberimiz işlenerek daha nitelikli ürün haline gelecek. Proje son hızla devam ediyor. Övünerek söylüyorum Türkiye'nin en hızlı bir şekilde ilerleyen gıda OSB’si. İnşallah açılışını yapacağız. Ben özellikle teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Gönülleri yapmak hepimizin görevi. Sayın muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Coğrafi işaretimiz hayırlı olsun.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #AKPartiÇanakkaleMilletvekili #Jülideİskenderoğlu #Yenice #KapyaBiberi #Coğrafiİşaret #Tescil #Gündem #Güncel #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti