Advert
Advert
Advert

Vali Aktaş'ın '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı

Vali Aktaş'ın '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı
Vali Aktaş'ın '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 938 kez okundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği, Aziz Milletin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiği tarihin 102. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

Sevgili Gençler;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan bu gün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak istikbalimizin sembolü olan siz gençlerimize armağan edilmiştir.

Tıpkı 102 yıl önce olduğu gibi istiklallerine ve istikballerine sarılan gençlerimizin bugün de aynı heyecanla, geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde ve sporda elde edecekleri başarılarla taçlandıracağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇanakkaleValisi #İlhamiiAktaş #19Mayıs1919 #GaziMustafaKemalAtatürk #102Yıl #Mesaj #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor