Advert
Advert
Advert

Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  Mesajı
Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 826 kez okundu.

Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın mesajı şu şekilde:

"Tam 102 yıl önce bugün 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım; hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, hem de modern Türkiye Cumhuriyetinin ilanına giden sürecin ilk adımıdır. Ülkenin kurtuluş meşalesini Samsun’dan yakarak başlatanlar, aydınlık bir geleceği teminat altına almanın yolunu yaktıkları meşaleyi gençlere emanet etmekte görmüşlerdir.

Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, başlattıkları ulusal kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandırıp, emperyalizme ve onun yerli işbirlikçisi taşeronlarına dur demişlerdir. Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir Cumhuriyetle taçlandırmışlardır. Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda verilen onur mücadelesi, aynı zamanda ezilen bütün dünya halklarının kendilerine örnek alacağı bir mücadele olmuştur.

19 Mayıs, ülkenin emperyalist işgale karşı kurtuluşu için farklı kimlik ve inançtaki halkların birlikte verdiği mücadelenin başlangıcı olması açısından da önemlidir. Mücadele için bir araya gelen halklar, dönemin iktidardaki işbirlikçi ve teslimiyetçi anlayışın aksine, emperyalist işgale karşı büyük bedeller ödeyerek birlikte mücadele etmiş, nihayetinde de işgali sonlandırmışlardır.

Ne mutlu bize ki; emperyalizme, talana, milletimize pranga takmaya çalışanlara dur diyenlerin, mücadele edenlerin, geçit vermeyenlerin geleneğinden geliyoruz! 1919’da yakılan bağımsızlık ateşi, 102 yıl sonra bugün hala Ülkemizin gençlerinin gözlerinde ışıldıyor… Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bir asırdır bu heyecanı paylaşıyor, aynı azimle yolumuza devam ediyoruz. Ülkemiz için ne büyük gururdur ki, gençlerimiz hepimizin önünde koşuyor! Dünyayı hepimizden iyi takip ediyor; doğaya, insana, her türden canlının yaşam hakkına sahip çıkıyor. Daha yaşanabilir bir dünya kurmak için kafa yoruyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin siyaset anlayışının başında, gençlere hayallerini gerçekleştirebilecekleri imkânları hazırlamak gelir. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Gençlerimizle beraber, onların vizyonunu takip ederek Ülkemizin hak ettiği geleceği kurmak için çalışıyoruz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman gençleri yönetmek, yönlendirmek derdinde olmadık. Aksine gençlere bakarak, onları dinleyerek kendimizi yeniledik. Gençlerimizi belli kalıplara, şekillere sokmaya çalışmadık. Her alanda gençlerin mücadelesinin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz: Bir ülkenin gençliğinin fikri hür, vicdanı hür bırakılmıyorsa, o ülkenin geleceği karartılıyor demektir. Bir iktidar ülkesinin gençliğini, en yaratıcı dönemlerinde işsizlikle, kredi borcu hacziyle baş başa bırakıyorsa; o iktidar memleketine en büyük ihaneti yapıyor demektir!  Tüm çarpıklıkların farkındayız ama kendimize ve gençlerimize olan güvenimizle umutluyuz.

Güzel Ülkemiz, sarayda oturan tek adamın iki dudağı arasına sıkışmış değildir. Aksine  gençler engin hayaller ve ideallerle yoğrulmuş bir geleceği hak ediyor. Hiçkimse endişeye kapılmasın,  Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hep birlikte bu güzel geleceği inşa edeceğiz. Bolluk ve refah içinde yaşayacağımız, özgürlüğümüzün tadını çıkaracağımız günler uzak değil çok yakın.

Bu bizim Ülkemizin gençlerine borcumuzdur. Gençlerimize Söz veriyoruz! AKP iktidarının siz gençlerden taksit taksit çaldığı özgürlüklerinizi, haklarınızı; CHP iktidarında sizlere iade edeceğiz!           

19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve dava arkadaşlarını saygı, özlem ve şükranla anıyoruz.

Geleceğe ve Ülkemize olan bütün inancımızla ve coşkumuzla, bütün gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz! "

 

             METİN ÜMİT URAL

       ÇANAKKALE CHP İL BAŞKANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇanakkaleCHPİlBaşkanı #MetinÜmitUral #19Mayıs1919 #GaziMustafaKemalAtataürk #Mesaj #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor