Advert
Advert
Advert

CHP'li Erkek, Lapseki'deki Susuzluğu Gündeme Taşıdı

CHP'li Erkek, Lapseki'deki Susuzluğu Gündeme Taşıdı
CHP'li Erkek, Lapseki'deki Susuzluğu Gündeme Taşıdı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2950 kez okundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek , 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yol yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı, , bu nedenle Umurbey Barajı’ndan Lapseki ilçesine dağılan tarımsal sulama boru hattında sıklıkla patlakların oluştuğu, bu durumun da  susuzluğa neden olduğu bölgede yaşayanlar tarafından dile getirildiğini ve bu yöndeki iddiaları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye cevaplaması istediği soruları yöneltti.

CHP'Lİ Erkek , Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması  istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde:

“Çanakkale Lapseki ilçemizde faaliyette bulunan çiftçilerimiz son günlerde susuzluk sorunuyla uğraşmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yol yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı, bu nedenle Umurbey Barajı’ndan Lapseki ilçesine dağılan tarımsal sulama boru hattında sıklıkla patlakların oluştuğu, bu durumun da  susuzluğa neden olduğu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz tarafından dile getirilmektedir. Çiftçiliğin en önemli ekonomik faaliyet olduğu ilçemizde hem ekim hem de sulama zamanında günlerce yaşanan su kesintisi, ürün verimi açısından da büyük bir tehdit unsurudur. Lapseki’nin neredeyse yüzde 90’ını etkileyen sorun, Merkez, Yeniceköy, İlyasköy, Kocaveli Köyü, Subaşı Köyü gibi ihracata dönük kiraz, şeftali ve domates üretimi yapan bölgelerimizi de olumsuz etkilemektedir. Bu bağlamda: 

   

  1. Yaşanan sorundan Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
  2. Çiftçilerimizi günlerce susuzluğa mahkûm eden konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?
  3. Çiftçimizin yaşadığı bu sorunun çözümü için ne gibi önlemler alınacaktır?
  4. Bölgede yaşayan hemşehrilerimizin, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı gerekçesiyle su borularının patladığı sözleri üzerine sorunun çözümü için ne gibi bir girişimde bulunulacaktır?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #CHP #CHPGenelBaşkanYardımcısı #MuharremErkek #TarımveOrmanBakanı #BekirPakdemirli #Lapseki #1915ÇanakkaleKöprüsü #Susuzluk #Çalışma #Soru #Çiftçi #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti