Advert
Advert
Advert

Anne Buluşmaları Projesinde Grup Çalışması Sona Erdi

Çanakkale Belediyesine bağlı Sosyal Yaşam Evleri'nde uygulanan Anne Buluşmaları projesinde bir grup çalışması daha tamamlandı.

Anne Buluşmaları Projesinde Grup Çalışması Sona Erdi
Anne Buluşmaları Projesinde Grup Çalışması Sona Erdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2731 kez okundu.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Anne Buluşmaları uygulaması, Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle  kentimizde  pandemi döneminde  anneleri yalnız bırakmamak amacıyla hayata geçti. AÇEV gönüllü eğitimcisi sosyal hizmet uzmanı Hatice Okyar rehberliğinde haftada bir gün görüntülü olarak gerçekleştirilen uygulama, 2020 yılında 1. Dönem  14  anne, 2021 yılında 2. Dönem 13 annenin katılımıyla devam etti. 26 Mayıs 2021  Çarşamba günü katılım belgelerinin verilmesiyle bu yılın anne buluşmaları sona erdi.

 

Anne Buluşmaları nedir? 

2001 yılından bu yana uygulanan Anne Destek Programı, anneleri ebeveynlik rollerinde desteklemek, çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmek, çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek, onlara yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini azaltmalarını sağlamak, haklar ve sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenleniyor.

Anne Buluşmaları ise annelerin pandemi koşullarında da çocuklarının iyi olma hâlini desteklemeleri için geliştirilen, onları çocuk gelişimi konusunda bilgilendirmek, çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek ve onlara yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini azaltmalarını sağlamayı hedefleyen bir uygulamadır. Uygulamada 3-6 yaş arası çocuğu olan annelerle gerçekleşen bu ücretsiz uygulamaya katılım için temel seviyede okuryazarlık becerileri ile internete erişebilen ve görüntülü bağlanabilen bir akıllı telefon sahibi olmak yeterlidir.

 

Anne Buluşmaları nasıl uygulanır?

Uygulama kapsamında hanelere, çocukların gelişimini destekleyecek malzemeler (çeşitli oyunlar, kırtasiye malzemeleri vb.), çocuk kitapları, anneleri çocuk gelişimi konusunda destekleyecek haftalık metinler ve çocuklarla birlikte gerçekleştirebilecekleri çeşitli etkinliklerden oluşan bir kutu gönderilir. AÇEV'in Anne Destek Programı gönüllüsü olan ve Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görevli eğitmenler, kutu içeresindeki malzemelerden ve içeriklerden annelerin etkin bir şekilde yararlanabilmelerine rehberlik etmektedir. Kutudaki eğitim materyallerinden  yararlanarak  grup çalışmasına katılan annelerle, toplamda yaklaşık dokuz hafta boyunca, ellişer dakikalık on bir görüntülü buluşma gerçekleştirilir. Çevrim içi buluşmalar aracılığıyla, katılımcı annelerle, evlere gönderilen kutudaki bilgilendirme metinleri ve etkinlikler üzerinden paylaşımlar yapılır. Katılımcılara çevrim içi buluşmalarda kullanabilecekleri internet desteği sağlanır.

Çanakkale Belediyesi tarafından kentimizde yürütülen söz konusu çalışmadan yararlanmak isteyen okul öncesi çocuğu olan anne ve babalar aşağıdaki iletişim adreslerinden bilgi alabilir. Yeni dönem için yüz yüze eğitim programlarının da  başlaması durumunda  aileler, sosyal yaşam evlerine çocuklarıyla beraber gelebilecektir. Sosyal Yaşam Evlerinde okul öncesi öğretmen desteği ve oyun odaları mevcuttur. Telefonla ön  kayıt  alınmaktadır.

 

TROİA SOSYAL YAŞAM EVİ

Barbaros Mahallesi Hacı Faik Cad. Gazi Sokak No: 9 (Ahmet Taner Kışlalı Parkı Arkası)

0 286 218 29 65

 

ESENLER SOSYAL YAŞAM EVİ

Esenler Mahallesi Demokrasi Cad. No: 17

0 286 212 22 66

 

BARBAROS SOSYAL YAŞAM EVİ

Barbaros Mahallesi Aziziye Cad. Kardelen Apt. No: 40 / A (Kütüphane Yanı)

0 286 217 72 12

 

 

 

 

 

 

 

#Çanakkale #ÇanakkaleBelediyesi #AnneBuluşmaları #Proje #AÇEV #Pandemi #Çocuk #DestekProramı #OkulÖncesi #Eğitim #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti