Advert
Advert
Advert

LAPSEKİ KİRAZ FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Geleneksel Kiraz Festivali ve ilçe de devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

LAPSEKİ KİRAZ FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU
LAPSEKİ KİRAZ FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1531 kez okundu.

Lapseki Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen basın toplantısında, Geleneksel Kiraz Festivalinin yarışma adı altında gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

 

“KİRAZ YARIŞMASI 17 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK”

“Pandemi dolayısı ile daha önceki yıllarda ‘Kiraz Festivali’ şeklinde düzenlediğimiz ‘Festival’ bu sene de geçtiğimiz yıl olduğu gibi maalesef Kiraz Yarışmaları olarak programı düzenledik. 17 Haziran Perşembe günü üreticilerimizin kirazlarını 2 kategoride  ‘Ziraat 900 ve Diğer kategori olarak yarışmaya alacağız. Biz tüm üreticilerimizi yarışmaya davet ediyoruz. Burada amaç ilçemizin güzel kirazını tüm ülkemize ve dünyaya tanıtılmasını amaçlıyoruz. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını daha iyi alabilmeleri için tanıtımlarımıza devam edeceğiz.

 

 

“Daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz Lâpseki Hayrı 18 Haziran Cuma günü sadece Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Şehitlerimiz için mevlid şeklinde yapılacaktır.

 

“TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE KAPALI PAZAR YERİ’ İHALESİ YAPILACAK”

Lapseki Belediyesi olarak bir çok projelerimiz devam etmektedir. Öncelikle üzerinde uzun süredir çalıştığımız ‘Kapalı Pazar Yeri’ konusunda çok kısa bir zaman içerisinde talepleri toplayıp temmuz ayı içerisinde ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi, meyve toplama yerinin yanında ki 12 dönüm arazimiz üzerine Kapalı Pazar Yerimizi yapacağız ve uzun yıllardır esnafımızın ve vatandaşlarımızın beklemiş olduğu sorunlardan birisini çözmüş olacağız.


“MİLLET BAHÇESİ İHALESİ YAKINDA YAPILACAK”

Sahil çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz, bir bölümünün ihalesini 15 gün önce gerçekleştirdik şuanda çalışmalar başladı diğer tarafta da ‘Millet Bahçesi’ olacak alanında ihalesi TOKİ ve Bakanlığımız tarafından yapılıp çalışmalar hızlı bir şekilde başlayacaktır.


“ESKİ LAPSEKİ HAYAT BULUYOR PROJEMİZDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR”

‘Eski Lapseki Hayat Buluyor Projemiz’ Çınaraltında ki çalışmalar çok yakında başlayacak ihalesi yapıldı ve yer teslimi Haziran ayı içerisinde yapıldıktan sonra çalışmalarımız başlayacak ve eski Lapsekimiz meşhur Çınaraltı Meydanımız ve çevresi bambaşka bir güzelliğe kavuşacaktır.

 

 “15 HAZİRAN’DAN İTİBAREN DE ŞEN MAHALLEMİZ DE DOĞALGAZ İLANINA ÇIKIYORUZ”

İlçemizde doğalgaz çalışmalarımızı da tüm hızıyla sürdürüyoruz, Dalyan Mahallemizi doğalgaza kavuşturduk ve şuanda kullanılıyor ayrıca Bahçelievler mevkiimiz de de çalışmalar devam ediyor. İlçemizin eski yerleşim yerleri olan mezarlık altı ve diğer mahalle ve sokaklarımızda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzde ki inşallah ilçemizde doğalgaz almayan vatandaşımız kalmayacak. Lapseki Belediyesinin 8500 tane su abonesi var, ayrıca doğalgaz abonesi de 7000 kişiye ulaştı.Diğer ilçelere bakıldığında çok önemli bir rakama ulaşmış olduk bu vesile ile ilçemizin en ücra köşesine sokağına kadar doğalgazımızı götüreceğiz. Ayrıca ayın 15’inden sonra da şen mahallemiz de doğalgaz alım ilana başlayacağız ve orada ki vatandaşlarımız da doğalgaz kullanmaya başlayabilecekler. Bir taraftan da doğalgaz verilip testleri tamamlanan sokak ve caddelerimiz de yol ve üst yapı kilit parke taş çalışmalarımızı başlattık. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin doğalgaz test çalışmalarının ardından tüm sokaklarımız kilit parke taş ile döşenecektir.


“BİSİKLET YOLU PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Dalyan bölgesinden iskeleye kadar olan bölüme kadar bir çalışma başlattık, Balıkçı Barınağının üstünde bulunan yolu yeniden düzenleyerek yapımına başladık. Yaya yolu – Araç Yolu ve Bisiklet Yolu olacak şekilde planladığımız yolumuz, Dalyan’da Futbol Stadından Lapseki Meslek Yüksek Okuluna kadar bisiklet yolu olacak şekilde tasarladık ve çalışmalarımız bu yönde başlamış bulunmaktadır.

 

“ŞEHİTLİK PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Lapseki Kaymakamlığı yanında bulunan Şehitlik projemizin de çalışmaları başladı. Şehitlik projemiz ile beraber iskele meydanın da bir takım düzenlemeler yapacağız. İskele Meydanında ki yazıhaneleri şuanda bulundukları yerden kaldıracağız ve yeni yerlerine geçecekler bu yeni düzenleme ile birlikte güzel meydana kavuşacağız.


“HAYVAN BARINAĞI VE BAKIMEVİMİZ’DE ÇALIŞMALAR SONA GELDİ”

Hayvan barınağımız ve Bakımevimiz yaklaşık 6 aydır çalışmaları devam ediyor ve artık %90lardayız çok yakında ilçemiz Hayvan barınağına kavuşmuş olacak ve canlarımıza, hayvan sever dostlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte çok daha iyi ve kaliteli hizmet vermeye başlayacağız.


“MEYVE TOPLAMA YERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI”

Meyve toplama yerimiz ile ilgili yeni bir çalışma yaptık ve tabanını asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. O bölgemizi daha da geliştirmek istiyoruz ve yıl içerisinde de Pazar yeri çalışmaları ile birlikte onunla bağlantılı olarak Meyve Toplama yerimizi ‘’HAL’e dönüştürmek istiyoruz ve girişimlerimizi bu yönde başlatmış bulunmaktayız.


“DERE ISLAHI ÇALIŞMALARIMIZ BİTİYOR”

İlçemiz de bulunan 3 dere de ıslah çalışmaları sona yaklaştı, projemizin son aşamasına geldik ve ıslahlar ile birlikte artık ilçemiz de hiçbir şekilde taşkınlar yaşanmayacaktır.


“İLÇEMİZ DE BULUNAN TÜM KAMU BİNALARI YENİLENİYOR”

Devletimiz hükümetimiz aracılığı ile birçok işlerimiz devam ediyor, İmam Hatip Ortaokulunun çalışmaları tamamlandı ve 25 Eylül ilköğretim okulunda da çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Bu süreçte öğrencilerimiz Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesini kullanacaklar. Sonrasında yeni yapılan ''Tümad Anadolu Meslek Lisesi''ne oradaki öğrencilerimiz taşınacaklar ve 25 Eylülde bittikten sonra o bölge de bulunan öğrencilerimiz buraya gidecekler yolun altında bulunan öğrencilerimiz ise Anadolu Lisesinde eğitimlerine devam edeceklerdir.
İlçemizde Milli eğitim ile ilgili sorunlar çok kalmadı, Halk Eğitim Merkezinin parası hazır ve çok yakında yapımına başlanacaktır. Ana Okulu ve Toplum Sağlığı merkezinin de paraları hazır yer belirleme çalışmaları tamamlandı çok yakında çalışmalar başlayacaktır. İlçe Tarım ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilgili sıkıntılar vardı. İlçe emniyet müdürlüğü depremden dolayı binayı boşaltarak yeni bir yere taşındı. Eski Gültekin Çay Bahçesinin bulunduğu yere İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yapımı da kısa süre içerisinde başlayacaktır.


“SAHİLİMİZE YENİ BİR GENÇLİK MERKEZİ VE İLÇE KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Sahil çalışmalarımızın bulunduğu bölgeye de Gençlik Merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca yine sahilde 320 m2 olmak üzere yeni bir Lapseki İlçe Halk Kütüphanesi yapımı da kısa süre içerisinde başlayacaktır.
Lapseki’deki bütün sıkıntılar ve sorunlar bizim sorunlarımızdır bütünü ile düşünüyoruz sadece yerel yönetim bakmıyoruz konulara, hem hükümetimiz hem de yerel yönetim olarak tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Lapseki için çalışmaya devam ediyoruz ne sorunumuz ve vatandaşımızın ne sıkıntısı varsa elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz.

Bu çalışmalarımızda bizlere hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a, Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na teşkilatlarımıza Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza ve İl Genel Meclis Üyelerimize ayrıca belediye personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #lapseki #lapsekibelediyesi #lapsekibelediyebaşkanı #eyüpyılmaz #kirazfestivali #kiraz #festival #yarışma #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti