Advert
Advert
Advert

Üniversitelerde İntihalin Önlenmesine Yönelik Uluslararası İş Birliği Projesi

Üniversitelerde İntihalin Önlenmesine Yönelik Uluslararası İş Birliği Projesi
Üniversitelerde İntihalin Önlenmesine Yönelik Uluslararası İş Birliği Projesi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2488 kez okundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Akademik Etik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kanada Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Konseyi (Social Sciences and Humanities Research Council) tarafından fonlanan, üniversitelerde intihalin engellenmesine yönelik “International Partnership on Plagiarism Prevention in Universities” başlıklı araştırma projesinde ülkemizi temsilen yer alacak.

Kurumsal yürütücülüğünü ÇOMÜ Akademik Etik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salim Razı’nın üstlendiği projede, Prof. Dr. Ece Zehir Topkaya ve Doç. Dr. Mehmet Sercan Uztosu araştırmacı olarak görev alacak.
Alanında, dünyanın en geniş kapsamlı ar-ge çalışması olan toplam 2,5 Milyon Kanada Doları bütçeli projeye Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, Kanada, Portekiz, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 9 ülkeden 33 kurum 55 araştırmacıyla katılacak.

2021-2028 yılları arasında 7 yıl boyunca devam edecek olan proje, giderek daha ciddi bir sorun haline gelen intihali engellemek adına üniversiteler için uluslararası bir strateji geliştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, dijital not defteri stratejilerinin etkili bir şekilde öğretilmesiyle akademik yazımda akademik dürüstlük ilkelerine sadık kalınmasını ve böylelikle üniversitelerde akademik dürüstlük kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 2024 yılı içerisinde ÇOMÜ tarafından uluslararası yaz okulu programının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #proje #akademik #etik #uygulama #araştırma #yazokulu #program #gündem #haber #yerel
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti