Advert
Advert
Advert

YAPILANDIRMA İÇİN SON GÜNLER FIRSATI KAÇIRMAYIN

YAPILANDIRMA İÇİN SON GÜNLER FIRSATI KAÇIRMAYIN
YAPILANDIRMA İÇİN SON GÜNLER FIRSATI KAÇIRMAYIN Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 575 kez okundu.

SGK İl Müdürü Hilmi Ercan yaptığı  açıklamada; "Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırması için başvurular 30.09.2021 tarihinde sona erecektir. Vatandaşlarımız yapılandırma başvurularını bu tarihe kadar e-Sigorta ve e-Devlet kapısı üzerinden ya da şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yapabileceklerdir.

Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı) ile güncellenecek ve 6, 9, 12, 18 eşit taksit ile ödenebilecektir. İlk taksitin son ödeme günü olan 30 Kasım 2021 tarihine kadar peşin ödeme yapıldığı taktirde ise hesaplanan Yİ-ÜFE’nin de %90’ı silinecektir. Yapılandırmadan yararlanan işverenlerimiz, Bağ-kur sigortalıları ve prim ödeme yükümlüsü olan sigortalılarımız için birçok avantaj bulunmaktadır. Yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilmektedir. Daha önce tatbik edilmiş olan hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılabilecektir.

Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla işverenlerimiz sigorta primi teşviklerinden yararlanabilecek; Bağ-Kur sigortalılarımız da indirimli prim ödeme imkanına sahip olacaktır.

Daha önce borçları nedeniyle durdurulmuş hizmet süreleri olan BAĞ-KUR sigortalılarımız emeklilik şartlarını sağlamaları halinde ihya sürelerine ilişkin prim borçlarını indirimli olarak Kurumumuzla protokol imzalamış olan bankalar vasıtasıyla ödeyerek emekli olabileceklerdir.

Bu nedenle yapılandırmanın son başvuru süresinin kaçırılmaması büyük önem taşıdığını bir kez daha hatırlatmak isterim” İfadelerinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalesgkmüdürü #hilmiercan #yapılandırma #fırsat #borç #sigorta #bağkur #emeklilik #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti