Advert
Advert
Advert

ASSOS, DAHA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

ASSOS, DAHA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
ASSOS, DAHA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRILACAK Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 908 kez okundu.

Vali İlhami AKTAŞ, bazı basın yayın organlarında Assos bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak çeşitli asılsız haberlerin yer alması üzerine vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla AFAD tarafından hazırlanan “Assos Antik Liman kaya düşmesi ıslahı projesi” çalışmalarını incelemek üzere Assos’a gitti.

 

Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Assos Kazı Heyeti Başkanı Nurettin Arslan ve Assos Otelcileri Dernek Başkanı Erdal Çakır’ın da bulunduğu incelemede Vali İlhami AKTAŞ, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanarak başlanan müze personelinin ve Assos kazı başkanlığının gözetiminde devam eden “Assos Antik Liman kaya düşmesi ıslahı projesi” çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Çanakkale’nin tarih ve turizm bölgeleri arasında önemli bir yere sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Assos’un daha güvenli hale getirileceğini ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, “Çanakkaleli vatandaşlarımızın ve Valiliğimizin Assos ve çevre konusundaki hassasiyeti en üst noktadadır. Gelibolu Tarihi Alanımız, Şehitliklerimiz, Çanakkale Boğazımız, Kazdağı Ayazma Pınarı Tabiat Parkımız, Troya Tarihi Milli Parkımız ve Assos gibi birçok tarihi, turistik, kültürel ve doğa harikası değerlerimize hep birlikte sahip çıkarak gözümüz gibi korumaya çalışıyoruz” dedi.

 

Çanakkaleli bütün vatandaşlarımızın çevre konusundaki hassasiyetini yakından bilindiğini ve hep birlikte devletimizin bütün imkanlarını da seferber ederek destanlar şehri Çanakkale’mizin çevresini ve çehresini en iyi şekilde korunacağını belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Assos Antik Limanı'nın üzerinde tehlike oluşturan kaya parçalarının ve taşların ıslah çalışmaları, projesine aykırı herhangi bir çalışma yapılmadan tamamen projesine uygun olarak bitirilip Assos’u en kısa zamanda dünya turizmine kazandıracağız” diye konuştu.

 

Yapılan incelemelerin ve değerlendirmelerin ardından Assos Antik Limanında faaliyet gösteren işletme sahipleri “Assos Antik Liman kaya düşmesi ıslahı projesi” kapsamında yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali İlhami AKTAŞ’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Arkeologlar gözetiminde yapılan çalışmalar ile “Assos Antik Liman kaya düşmesi ıslahı projesi”, bölgenin gözde turizm merkezlerinden biri olan Assos Antik Limanı ve turistik tesislerin daha değerli hale getirilerek marka değeri artırılacak ve düşen kayaların engellenerek insanların can ve mal güvenliği sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #assos #afad #çalışma #inceleme #assosantikliman #kayadüşmesi #ıslahprojesi #turizm #gündem #haber #ilhamiaktaş
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti