Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ’de Tarım 4.0. Yaygınlaştırma Etkinlikleri Gerçekleşti

ÇOMÜ’de Tarım 4.0. Yaygınlaştırma Etkinlikleri Gerçekleşti
ÇOMÜ’de Tarım 4.0. Yaygınlaştırma Etkinlikleri Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1975 kez okundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  AB projelerinden “Proanım - Probıotıcs In Anımal Husbandry" eğitim toplantısı ve (Agriculture 4.0. Information and Communication Technology for future Agriculture-2018-1-TR01-KA202-058233) Tarım 4.0. yaygınlaştırma etkinlikleri gerçekleşti.

Eğitim toplantıları ve etkinlikler; Litvanya, Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Balıkesir Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden çok sayıda katılımla üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Kemal Çelik ve Prof. Dr. Harun Baytekin yönetiminde gerçekleştirildi.

İnsan ve hayvan yaşamında probiyotiklerin öneminin ele alındığı eğitim toplantısında Prof. Dr. Çelik probiyotiklerin terapötik özelliklerinin özellikle sağlık alanında her geçen gün daha iyi anlaşıldığını, gerek insan gerek hayvan sağlığında geleneksel beslenmenin öneminin bir kez daha ortaya konulduğunu söyledi. Tarım 4.0 ile geleceğin tarımsal üretiminin şekillendirildiği ülkemizde bu alanda çiftçilerin eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Harun Baytekin, bitirilen proje ürünlerini proje e-öğrenme sayfasında(digifarm.eu) tanıttı.

Eğitimleri tamamlanan 33 kişilik akademik grup üniversitemizi ziyaret ederek sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’den aldılar.  Prof. Dr. Özden sertifika töreninde bilimsel işbirliği projelerinin tüm katılımcı ülkeler için önemine işaret ederek, bunun sürdürülebilir bir işbirliği içerisinde yapılmasının önem arz ettiğini ve toplumların kalkınmasında bu tür bilimsel işbirliklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #abprojeleri #tarım #etkinlik #balıkesirüniversitesi #menderesüniversitesi #ürün #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti