Advert
Advert
Advert

Yükseköğretim Kurumlarında Kurumsal Akreditasyon'un Önemi Paneli Gerçekleşti

Yükseköğretim Kurumlarında Kurumsal Akreditasyon'un Önemi Paneli Gerçekleşti
Yükseköğretim Kurumlarında Kurumsal Akreditasyon'un Önemi Paneli Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1291 kez okundu.

Yükseköğretim Kurumlarında Kurumsal Akreditasyon'un Önemi Paneli, İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatör Yardımcısı, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirici Doç. Dr. Çiğdem Börke Tunalı’nın sunumuyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Panele ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Kurumsal Akreditasyon Sorumlusu Prof. Dr. Süha Özden, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirici ve ÇOMÜ Kalite Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu, ÇOMÜ Kalite Güvence Komisyonu üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat şunları aktardı:  “Bu süreci en güzel şekilde tamamlamak ve hedefe ulaşmak çok önemli. Üniversitemizin daha çok büyük hedefleri olacaktır ama bu hedef bizi çok önemli bir konuma getirecektir.” Kurumsal Akreditasyon süreci ile toplumsal katkıdan sosyal sorumluluk projelerine, paydaşlarla etkileşimden dış kaynak oluşturmaya, araştırma ve eğitim faaliyetlerini istenilen en üst düzeye getirmeye kadar pek çok hedef belirlendiğini aktaran ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Bu süreçte hedeflerimizi sadece şeklen değil içerik olarak da dolu dolu yerine getirmiş bir üniversite olmak arzusundayız” dedi.

Kurumsal akreditasyon programının uluslararası kabul görmüş bir ulusal değerlendirme süreci olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Börke Tunalı, sunumunda; genel anlamda akreditasyon, kurumsal akreditasyon, kurumsal akreditasyonun yükseköğretim kurumları açısında önemi ile kurumsal akreditasyonun alt ölçütleri olan kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi başlıklarında bilgiler aktardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #çomürektörü #sedatmurat #yükseköğretimkurumları #yökak #akreditasyon #panel #çiğdembörke #üniversite #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti