Advert
Advert
Advert

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ‘Dünya Emzirme Haftası’ kutlandı

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması amacı ile her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ‘Dünya Emzirme Haftası’ kutlandı
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ‘Dünya Emzirme Haftası’ kutlandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1089 kez okundu.

Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü ilk 6 ayda sadece anne sütü ile 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir.

 “Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip hastanemizde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Hastane yönetimimiz tarafından hastanede misafir olan anneler ziyaret edilerek anne sütünün önemi vurgulanırken günün anlamına yönelik hediyeler takdim edildi.

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin’in katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde poliklinik katında stant kurularak anne sütünün ve haftanın önemini vurgulayan hediyeler dağıtıldı.

Hastaneye gelen vatandaşlar ve personelimiz tarafından ilgiyle karşılanan stantta Anne Sütü Hemşirelerimiz ve Gebe Okulu Ebelerimiz tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #dünyaemzirmehaftası #annesütü #bebekdostuhastane #etkinlik #hasankeser #anne #bebek #gündem #sağlık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti