Advert
Advert
Advert

Organ bağışında Türkiye ikincisiyiz

Organ bağışında Türkiye ikincisiyiz
Organ bağışında Türkiye ikincisiyiz Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 627 kez okundu.

03 – 09 Kasım Organ Bağışı haftası dolayısıyla İl Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Organ Nakli Hemşire Emine Karakaya ve Hemşire Gönül Pınarcıoğlu İle birlikte Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde açıklamalarda bulundular.

Tıp Biliminde olağanüstü yenilik sağlayan “Organ Nakli Ameliyatı” Türkiye’de ilk kez 03 Kasım 1975 tarihinde yapıldı. Bu nedenle 03 Kasım tarihinden başlayan haftada bu önemli konu yaygın şekilde anlatıldığını ifade eden Uzm. Dr. Azem Ülkü,” 03 – 09 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak anılır.

Nakil için gereken organlar; akrabadan bağış olarak alınır ki bu ancak böbrek veya karaciğerin bir kısmı olabilir. Bu durumda bağış yapan kişi de sağlığından bir kısmını riske eder. Çok önerilmeyen sistemdir.

Diğer durum ise “Beyin Ölümü” gerçekleşmiş kişilerden alınan organlar organ ihtiyacı olan kişilere nakledilir. Doğru olan yöntem budur. Vefat ederek yitirdiğimiz kişilerin sağlam organları ile çok sayıda hasta ölümden dönerler, sağlıklı yaşama tutunurlar. Kaybettiğimiz yakınımızın organlarını bağışlayarak insanlık adına çok büyük iyilik yapmış, sevap işlemiş oluruz.

Hastanemiz “Organ ve Doku Nakli Koordinatörleri” bu konuda yıllardır büyük bir çaba ve istikrarla Çanakkalelilere bilgilendirmeler yaparak Organ Bağışının doğru bir davranış olduğunu anlatmaktadırlar. İl Sağlık Müdürümüz ve tüm birimleri; Hastane Başhekimimiz ve tüm birimleri, meslektaşlarımızın uyumlu çalışmaları ile Çanakkale Devlet Hastanesi yıllardan beri ön sıralardadır. Bu yıl yine yoğun anlatım için standımızı açtık.

Geçmiş yıllarda Türkiye birincilikleri olan Hastanemiz ve ekibimize çok sayıda ödül verilmiştir.

25 Ekim 2021 tarihinde Bursa’da yapılan toplantıda da T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından “2020 yılında Türkiye İkincisi Ödülü” verilmiştir.

Emeği geçen ve bizlere büyük destek vererek yanımızda olduklarını hissettiren İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Gökhan Baştürk ve tüm ekibine; Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ve tüm ekibine;

Yoğun Bakım Servislerimizde görev yapan meslektaşlarımıza ve tüm çalışanlarına;

Hastalığında iyileşmesi için her türlü gayreti gösteren, Beyin Ölümü gerçekleşmişse tanı konulması için ilaveten özel çalışma gösteren tüm sağlık çalışanlarına;

En acılı zamanında yüreğine taş basarak fedakarlık gösteren ve en yakınının organlarını bağışlayan tüm Çanakkalelilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #organnakli #organbağışı #organ #doku #ödül #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti