Advert
Advert
Advert

Geçmişten Günümüze Kızılay Etkinliği Gerçekleştirildi

Geçmişten Günümüze Kızılay Etkinliği Gerçekleştirildi
Geçmişten Günümüze Kızılay Etkinliği Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1296 kez okundu.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Kızılay Topluluğu ile Çanakkale Kızılay Şubesi tarafından Kızılay Haftası kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Kızılay” etkinliği Sağlık Bilimleri Fakültesi Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Genç Kızılay Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Muhammet Erat’ın yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sadi Turgut Bilgi, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, Çanakkale Kızılay Şubesi Yönetim kurulu üyeleri, çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Av. Ergin Sezen, göreve geldikten sonra Çanakkale merkez ve ilçelerinde yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Bu hafta vesilesiyle toplumda Kızılay bilinci geliştirmek istediklerini belirten Av. Ergin Sezen, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ’nün 2019 yılındaki yüksek sayıdaki kan bağışından dolayı kurumsal olarak “Altın Madalya” ile ödüllendirildiğinin altını çizerek toplulukların faaliyetlerini çok önemsediklerini, özellikle Genç Kızılay Topluluğu’nun bu tür etkinliklerle gençler arasında Kızılay bilincinin oluşmasına yardımcı oldukları için çok önemli bir misyonu üstlendiklerini dile getirdi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Çanakkale Savaşlarında ecdadımız bu vatan için kanını verdi. Bu toprakları geçilmez kılarak bize vatan kıldı. Bizim de bugün kan bağışında bulunarak insanlığa yararlı bir işte birbirimizle yarış içinde olmalıyız. Bu kampanyaya herkesin katılması gerekiyor” dedi.

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise Kızılay Şubesi’nin ve Genç Kızılay Topluluğu’nun bu faaliyetinden dolayı teşekkürlerini belirterek, Kızılay’ın bütün faaliyetlerine tam destek verdiklerini ifade etti. Herkesin Kızılay’a sahip çıkması gerektiğini belirten ve faaliyetlerine destek verilmesini isteyen İskenderoğlu, kendisinin de bir ÇOMÜ’lü olduğunu belirterek, Üniversitenin bu tür faaliyetleriyle her zaman gurur duyduğunu sözlerine ekledi.   

 

Konuşmalardan sonra “Geçmişten Günümüze Kızılay” konulu panele geçildi. Panelde Genç Kızılay Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Muhammet Erat, Kızılay tarihi hakkında bilgi verdikten sonra Gelibolu Kızılay Temsilcisi Fahrettin Öztürk, Gökçeada Kızılay Temsilcisi Murat Suluoğlu, Çanakkale Genç Kızılay Birimi Sorumlusu Abdullah Çetinbağ, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #akpartiçanakkalemilletvekili #jülideiskenderoğlu #çomürektörüsedatmurat #çanakkalekızılayşubebaşkanı #erginsezen #geçmiştengünümüzekızılay #etkinlik #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti